Het Grand Café Flamingo, naast de Zoo-shop, blijft deze winter dicht.  ©  ZOO Antwerpen/Jonas Verhulst

Grand Café Flamingo in Antwerpse Zoo sluit deze winter de deuren

Antwerpen -

De Antwerpse Zoo is op zoek naar manieren om energie te besparen. Een opvallende gevolg daarvan, is de sluiting van Grand Café Flamingo.

“Ook bij ons swingen de energieprijzen de pan uit”, reageert Zoo-woordvoerder Ilse Segers. “Om toch enigszins spaarzaam te kunnen zijn, sluit deze winter Grand Café Flamingo, het restaurant vlak naast de uitgang van het park. Alleen de twee weken tijdens de kerstvakantie kunnen bezoekers er terecht.”

“Maar we zetten onze bezoekers die zin hebben in een lekker warm drankje of in een hapje eten zeker niet in de kou. In het Savanne Restaurant kunnen ze met zicht op de Kaapse buffels en de savannevogels genieten van iets lekkers. Natuurlijk is een bruine buffel geen rode flamingo, maar elk dier heeft zijn charmes”, lacht de Zoo-woordvoerder. Dat zullen de fans zeker beamen.

Vanuit het Savanne Restaurant kijk je uit op het perk van de Kaapse buffels. ©  Zoo Antwerpen/Jonas Verhulst

Het restaurant sluit vanaf nu de deuren, tot in het voorjaar. Vermoedelijk rond Pasen gaat Grand Café Flamingo weer open. “Met zicht op de rode flamingo’s”, lacht Segers. “Hopelijk mogen de dieren dan weer van stok, want zowel de vogelgriep als de vorst houdt de elegante steltlopers voorlopig binnen.”  (bl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners