Jens Blockx (links) en Luca De Loose realiseerden hun droom met hun eigen frituur De Met op de Retiesebaan in Kasterlee. © Bart Van den Langenbergh

Jong koppel opent in zware tijden frituur De Met: “We lieten onze droom niet vallen”

Kasterlee -

Jens Blockx (25) en Luca De Loose (22) openden amper drie maanden geleden hun nieuwe frituur De Met op de Retiesebaan in Kasterlee. Het jonge ondernemend koppel slaagde er al na die korte periode in om de titel van Beste Frituur van de gemeente Kasterlee binnen te halen. “Ondanks de zware periode door de hoge prijzen lieten we onze droom niet vallen”, zegt Jens Blockx.

Bart Van den Langenbergh

Voor de naam van hun nieuwe frituur hoefden Jens Blockx uit Kasterlee en Luca De Loose uit Vorselaar niet ver te zoeken. Frituur De Met is gevestigd op een steenworp van de vernieuwde Markt in Kasterlee. Voordien waren in het pand fietsenwinkel TIM, kachelhandel Geerts gevestigd en nog vroeger was er een superette op die plaats. Op 6 juli ging hun gloednieuwe frituur De Met open. Drie maanden later streken ze bij onze zusterkrant Het Nieuwsblad al de titel van Beste Frituur van Kasterlee op. In deze zware tijden met hoge energie- en voedselprijzen is het zeker niet evident om een nieuwe frituur te openen, maar het jonge koppel liet zich niet afschrikken.

Frituur De Met (since 2022) is gevestigd op een steenworp van de vernieuwde Markt in Kasterlee. © Bart Van den Langenbergh

Gewone prijzen

“Ondanks de hoge prijzen lieten we onze droom echt niet vallen”, vertelt Jens Blockx. “We horen heel veel mensen klagen dat alles duurder is geworden. Maar wij kunnen niet vergelijken met vroeger of teruggaan naar pakweg tien jaar geleden. Onze prijzen van frieten en snacks zijn in ieder geval vergelijkbaar met andere frituren.”

Zowel Jens als Luca wonen voorlopig nog thuis bij hun ouders. Ze pendelen over en weer naar hun zaak waarin ze al hun energie steken. Beiden hebben de voorbije jaren al gewerkt in enkele bedrijven, maar nu staan ze volledig op hun eigen benen. “Mijn nonkel heeft al een frituur in Kontich en mijn neef baat een frituur in Bonheiden uit. Ik heb altijd al een eigen zaak willen hebben en heb ook al geholpen in de frituur van mijn nonkel. Samen met Jens heb ik de sprong gewaagd”, legt Luca De Loose uit.

Jens Blockx en Luca De Loose gaven hun frituur met veel zitplaatsen een chique en gezellige uitstraling. © Bart Van den Langenbergh

Gezellige uitstraling

Half mei kregen de zaakvoerders de sleutel van het handelspand. Een dikke maand later waren alle verbouwingen al klaar. “We hebben vooral veel zelf de handen uit de mouwen gestoken, ook met de hulp van onze ouders”, vertelt Jens Blockx, die een opleiding als houtbewerker heeft gevolgd. “We wilden niet een gewone standaardfrituur openen, maar wel een zaak met een chiquere uitstraling zonder dat we dit doorrekenen in onze prijzen. De klanten kunnen hier gezellig hun frietjes opeten, maar ze kunnen ze ook gewoon komen afhalen. In Kasterlee zelf zijn er momenteel vier frituren, maar ze zijn allemaal verschillend.”

Jens en Luca staan beiden altijd aan de frietketels en in het weekend krijgen ze hulp van jobstudenten en flexijobbers. “In de 3 maanden en 2 weken dat onze zaak al open is, is alles heel goed verlopen. Vooral de eerste maand was het heel druk omdat toen een andere frituur gesloten was”, zegt Luca De Loose. “Dit is onze eerste maar zeker niet onze laatste zaak. We willen nog een zijproject in de horecasector opstarten. We denken er ook aan om met een mobiele frituur feesten te gaan verzorgen.”

Frituur De Met is elke dag open tot 21u, met uitzondering van de sluitingsdagen maandag en dinsdag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bedrijven Kempen