© ATV

TUI Fly krijgt drie nieuwe, minder vervuilende, vliegtuigen voor vluchten vanuit Antwerpen

Luchtvaartmaatschappij TUI Fly België krijgt volgend jaar drie nieuwe vliegtuigen, die minder vervuilend en de helft minder luid zijn dan de vorige modellen. De toestellen van het type Embraer E195-E2 zullen voornamelijk worden ingezet voor vluchten van en naar de luchthaven van Antwerpen. Dat hebben de Duitse moedergroep TUI Group en TUI Fly België donderdag bekendgemaakt.

red

De drie vliegtuigen, die geleased worden van de Ierse leasingmaatschappij AerCap, zullen in de eerste helft van 2023 geleverd worden. De toestellen met plaats voor 136 passagiers zullen in Antwerpen de oudere en kleinere Embraer E190-vliegtuigen (met 112 plaatsen) vervangen, zegt TUI fly België.

De luchtvaartmaatschappij wijst erop dat de vliegtuigen niet alleen groter zijn dan hun voorgangers, maar ook minder vervuilend en stiller. Volgens TUI Fly hebben de nieuwe toestellen door de aanpassingen in de aerodynamica een CO₂-uitstoot die 33% lager ligt. “Bij het opstijgen en landen draagt het geluid van de E195 bovendien tot 50% minder ver dan bij de E190”, stelt TUI Fly. “Daardoor behoort de E195-E2 tot de allerstilste toestellen binnen het segment van de kleinere vliegtuigtypes.”

Nieuwe bestemmingen

De nieuwe toestellen kunnen ook verder vliegen: vanuit Antwerpen worden bestemmingen tot 2.280 kilometer afstand bereikbaar, tot nu toe was de maximale afstand 1.900 kilometer. “Dat maakt het mogelijk om uit te breiden naar nieuwe vakantiebestemmingen vanuit het noorden van België”, zegt Marco Ciomperlik, chief airline officer van TUI Group, in een persbericht.

De Embraer E195-E2 is een nieuw vliegtuigtype voor TUI Fly, en ook voor de hele TUI Group. “We zijn oprecht blij dat TUI ons de mogelijkheid geeft om de E195-E2 exclusief aan de Belgische reiziger aan te bieden”, zegt Gunther Hofman, managing director van TUI Fly voor de ‘westelijke regio’. “Zeer belangrijk is ook dat we een positief ecologisch verhaal kunnen brengen naar de directe omgeving van de Antwerpse luchthaven.”

De Embraer E195-E2 werd in 2019 gelanceerd als concurrent van de Airbus A220-300.

Zo ziet de Embraer E195-E2 er vanbinnen uit.  ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER