©  Ann De Bisschop

Met de tip van Ann De Bisschop haal je die 10.000 stappen per dag en zamel je geld in voor de strijd tegen borstkanker

Heel de maand oktober roept borstkankerorganisatie Pink Ribbon op om deel te nemen aan hun Roze Mars. Iedereen kan de uitdaging aangaan om elke dag minstens 10.000 stappen te zetten. Wetenschappelijk onderzoek toont immers aan dat een gezonde levensstijl kanker helpt voorkomen, en meer bewegen hoort daar bij. Maar hoe houd je dat nu vol? Wij vroegen tips aan bekende en minder bekende fervente stappers en geven die de hele maand aan jullie mee. Vandaag: Ann De Bisschop

Hanne Vandenweghe

Ann De Bisschop werkte de afgelopen 30 jaar in de Belgische mediasector en werd in 2016 wellbeing expert om bedrijven vanuit het managementniveau te sensibiliseren richting gezonde en gelukkige werknemers. Intussen geeft ze in binnen- en buitenland keynotes over dit thema en schreef ze er ook boeken over. Haar tips?

“Die 10.000 stappen kunnen alleen maar lukken als je er een moment voor inplant. De middagpauze is daar ideaal voor. De meeste mensen gaan eten in het bedrijfsrestaurant en blijven daarna wat hangen. Sommigen eten zelfs aan hun computer, terwijl dit eigenlijk het uitgelezen moment is om buiten te komen. Je raakt tijdens de pauze al snel aan 5.000 stappen, waardoor je meer energie krijgt om de namiddag door te komen”, klinkt het. Meer raad voor op de werkvloer: “Ik doe zelf geen enkel telefoongesprek al zittend, maar sta minstens recht en probeer te wandelen. Hetzelfde geldt voor meetings. Je kunt proberen om die al wandelend te doen onder de collega’s of met oortjes in. Waarom associëren we vergaderen in deze hybride werktijden nog met de klassieke vergaderruimte met tafel en stoelen? Trek naar buiten. Laat altijd een paar sneakers op kantoor staan. Dan heb je geen excuus om de vergadering binnen te houden omdat je die dag toevallig hakken draagt. Een stappenteller is handig: als je op een dag maar 2.000 stappen hebt gezet, wordt je ermee geconfronteerd. Zonder besef je niet dat je weinig wandelde.”

LEES OOK:

De Bisschop heeft nog een advies om wandelingen met vrienden leuker te maken. “Organiseer challenges. Start een Whatsapp-wandelgroepje op en motiveer elkaar. Wedden dat de een niet wil onderdoen voor de ander? Een voorbeeld: kom overeen dat jullie per dag minstens 7.000 stappen zetten. Als de uitdaging op het einde van de maand is gelukt, koppel er dan een beloning aan voor je groep. Ga samen eens lekker eten om te vieren. Een wandelbuddy is altijd een drijfveer om te gaan wandelen omdat je uitkijkt naar een gesprek, maar als je hoofd tot rust moet komen na een drukke werkdag, ga je beter alleen op stap.” Voor zichzelf heeft de expert ook elke dag een challenge voorzien. “Ik woon aan de kust, maar niet op de dijk, en heb mezelf voorgenomen om elke dag de zee te zien en een strandwandeling te maken.”

De Roze Mars is een wandelevenement waarbij je de hele maand oktober stapt wanneer en waar je wil. Iedereen kan zich online registreren op een digitaal platform: www.derozemars.be. Hierop kun je steeds in realtime de voortgang van hun aantal kilometers, het stijgende aantal deelnemers en het verloop van de virtuele competitie volgen. Wie zich inschrijft, betaalt 10 euro. Met het ingezamelde geld steunt Pink Ribbon concrete projecten in de strijd tegen borstkanker.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle