©  Isosport

Defour na eerste zege als hoofdcoach: “Ik heb iedereen op scherp gezet… op een positieve manier”

De kop is eraf voor Steven Defour (34). Uitgerekend tegen Standard, de club waarmee hij in 2008 en 2009 kampioen werd, pakte de nieuwe hoofdcoach van KV Mechelen zijn eerste overwinning. “Ik zag een KV Mechelen dat ik de komende weken nog wil zien. De jongens vochten voor elke morzel grond.”

Diederik Geypen

LEES OOK. ONS OORDEEL. Niemand valt uit de toon bij KV, Vanlerberghe is dé uitblinker

Defour liet een zéér fanatieke indruk na bij zijn debuut als T1. “De eerste keer is altijd speciaal. Ik was gezond nerveus en ik wilde deze eerste thuiswedstrijd zeker niet verliezen. Maar of ik even fanatiek blijf weet ik niet, dan zal ik wat aan mijn conditie moeten werken”, lachte de winnende trainer.

Zijn enthousiasme werkte hoe dan ook aanstekelijk. “Mijn jongens zijn gegroeid in de wedstrijd”, stelde Defour vast. “Na de rust liep het beter in balbezit en zag ik een KV Mechelen dat ik de komende weken nog wil zien. De jongens vochten voor elke morzel grond. Ik ben blij met de clean sheet, want de verdediging kreeg de voorbije weken veel kritiek te slikken. Én ik ben blij voor Ngoy die kon scoren.”

©  BELGA

LEES OOK. COMMENTAAR. “Ngoy bevrijdde KV Mechelen en hopelijk ook zichzelf”

Wat veranderde Defour in die korte tijd? “Niet veel. Ik heb mijn spelers heel veel vertrouwen gegeven. Ze kunnen allemaal goed voetballen. Ik heb ze wel op scherp gezet… op een positieve manier. Nog niet alles was perfect, maar ik zag wel een geweldige mentaliteit van mijn ploeg. Ik wil het beste voor KV Mechelen. Dan is het mooi dat deze eerste opdracht gelukt is.”

LEES OOK. REACTIES. “Vertrouwensboost” voor Malinwa: “De trainerswissel betekent een nieuwe start voor iedereen”

MEER OVER KV Mechelen