Klinkende zege van Luca Brecel ontsierd door incident tussen snookericoon Jimmy White en scheidsrechter

Luca Brecel heeft zich bij de laatste zestien geschaard die in het Noord-Ierse Belfast strijden voor de Northern Ireland snookertitel (485.000 euro). In de tweede ronde was de 27-jarige Limburger met 4-0 duidelijk beter dan de ondertussen 60-jarige Engelsman Jimmy White.

Bron: BELGA

Brecel, de regerende Scottish Open-kampioen, zat meteen in zijn ritme. Met breaks van 106, 50 en 59 stond kwam hij op een frame van een plaats in de achtste finale. Ook in het vierde frame, die Brecel met 66-25 won, vond White, die zes keer runner-up werd op het wereldkampioenschap, geen antwoord op een sterk spelende Brecel.

©  Instagram

Tussendoor zorgde White nog voor een incident met scheidsrechter Ben Williams. Die maakte een fout door de verkeerde bal aan te wijzen, waarna Williams luid lachte met zijn eigen misser. Tot grote frustratie van White, die duidelijk maakte dat hij het allesbehalve grappig vond. Het leverde het snookericoon een waarschuwing op.

Regerend wereldkampioen Ronnie O’Sullivan wees met de vinger naar Williams. “Ik begreep waarom Jimmy dit niet grappig vond”, aldus ‘The Rocket’. “Dit doe je niet als ref. Jimmy had het ook nog lastig, hij speelde niet goed. Het leek erop alsof Jimmy de blauwe bal wilde spelen, dus de ref moet dan niet beslissen welke bal er gespeeld moet worden. Daarna gaat hij lachen en deelt hij een waarschuwing uit, terwijl Jimmy alleen met zijn hand een gebaar maakte van: ik heb dit nu niet nodig.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Leclercq verliest

Julien Leclercq is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde. In de Waterfront Hall in Belfast moest hij met 4-1 de duimen leggen voor de Schot Anthony McGill.

McGill (WS-20), die in 2020 de halve finale speelde op het WK en daarin met het kleinste verschil verloor van Kyren Wilson, pakte de eerste frame met een 113 break. In de tweede frame kreeg Leclercq kansen om de bordjes in evenwicht te brengen, maar de ervaren McGill pakte de frame. In een lang uitgesponnen derde frame toonde de 19-jarige Luikenaar zich de beste. Na een gemiste lange bal in de aanvangsfase van frame vier potte de 31-jarige Schot een 68 break weg voor framewinst, waarna hij met een 133 break zijn plaats voor de derde ronde veilig stelde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten