©  EPA-EFE

Jean-Marie Pfaff onder de indruk van opvolger Courtois: “Hij pakt punten voor zijn ploeg, dat doen andere doelmannen minder”

Thibaut Courtois werd verkozen tot beste doelman ter wereld. In 1983 en 1987 deed Jean-Marie Pfaff hem dat voor. “Thibaut Courtois verdient deze trofee en erkenning. Hij pakt als doelman punten voor zijn ploeg”, vertelt Jean-Marie Pfaff over zijn opvolger.

jids

Als doelman maakte Pfaff in de jaren ‘80 furore bij Bayern ­München, in 1983 en 1987 ­werden zijn prestaties bekroond met de prijs voor beste doelman. Destijds werd de trofee nog uit­gereikt door de Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation (RSSSF), een organisatie die voetbal­statistieken verzamelt.

“Dat waren andere tijden”, blikt El Sympatico terug. “Nu weet je al bijna drie maanden op voorhand wie de winnaar gaat zijn. Na een goede prestatie schuiven de ­media vaak al een kandidaat naar voor. In mijn periode was dat niet het geval. De rangschikking werd op basis van statistieken bepaald. Er werd ook geen grote show ­georganiseerd, maar de ­erkenning dat je tot beste doelman werd uitgeroepen, was er daarom niet minder om.”

Puntenpakker

Pfaff is onder de ­indruk van zijn opvolger. “Thibaut verdient deze trofee, hij is veruit de beste keeper. Als ex-doelman en Belg ben ik terecht trots dat hij de beste doelman ter wereld is. Dat is iets wat je moet koesteren. Courtois heeft net als de andere kandidaten een goed team voor zich staan, maar hij is een keeper die ook nog eens ­punten pakt voor zijn ploeg en zijn land. Dat hebben de andere doelmannen minder.”

Volgens de voormalige doelman zal het niet de laatste keer zijn dat Courtois met deze trofee mag pronken. “Ik zie hem deze prijs ook de volgende jaren nog ­pakken. Hij is gewoon de beste.”

LEES OOK. Real Madrid hoopt Thibaut Courtois komend weekend te recupereren: “Hij traint normaal en goed”

©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal