©  BELGA

Familie Rode Duivels één nacht welkom in spelershotel in Qatar

Wie het kleine niet eert… De families van de Rode Duivels zijn al zeker één nacht welkom in het spelershotel – het Hilton Salwa in Abu Samra – tijdens de WK-groepsfase. De WAG’s, kinderen en ouders mogen slapen bij de spelers na de tweede poulewedstrijd tegen Marokko (27/11).

bla, pjc

Op andere momenten moeten de familieleden zelf een verblijfplaats regelen, maar het is maar de vraag of zij veel langer in Qatar zullen vertoeven als er geen door de voetbalbond geen georganiseerd kader wordt aangeboden. In het verleden maakte Roberto Martinez er ook steeds een halszaak van om de entourage van de internationals nauw te betrekken bij de ploeg opdat de sfeer binnen de spelersgroep goed blijft.

De Engelse voetbalbond heeft een informatieavond belegd voor de WAG’s waarin die de gedragsregels voor Qatar uitgelegd kregen. De Engelsen wordt afgeraden alcohol te consumeren, openbare affectie te tonen of met blote schouders rond te lopen. De KBVB zal gelijkaardige richtlijnen over kleding en gedrag doorgeven aan de spelers, maar de perschef laat weten dat er voorts wordt gerekend op “het gezond verstand”.

MEER OVER DE RODE DUIVELS