©  REUTERS

Michael Geerts gaat in zijn Antwerpen voor stunt tegen US Open-winnaar Dominic Thiem: “Tegenover zo’n topper staan is ongelooflijk”

Groots moment vandaag voor ­Antwerpenaar Michael Geerts (ATP 268). In eigen stad staat hij voor het eerst op de hoofdtabel van een ­ATP-tornooi. Hij neemt het in de ­eerste ronde op tegen de Oosten­rijker Dominic Thiem (ATP 165), in 2020 winnaar van de US Open, maar intussen als gevolg van blessures fel teruggevallen op de ATP-ranking.

cpm

Op zijn 27ste mocht Michael Geerts dit jaar deelnemen aan de kwali­ficaties van een grandslamtornooi (US Open). De laatbloeier wil in ­januari ook graag naar de kwalificaties van de Australian Open. “De volgende weken probeer ik dan ook om mijn ranking verder te verbeteren.”

De Antwerpse tennisser krijgt vandaag een uitgelezen kans om een portie ATP-punten te sprokkelen. “Spelen op de European Open, in ­eigen stad, is fantastisch. Het ouderlijk huis is slechts een vijftal minuten van de Lotto Arena. En dan ook nog tegenover Dominic Thiem staan, de winnaar van de US Open in 2020. Hij is als gevolg van blessures terug­gevallen, maar is nu aan een comeback bezig. Aantreden tegen zo een topper is ongelooflijk. Daar speel je tennis voor. Ik besef dat ik met een stunt zal moeten uitpakken. In eerste instantie wil ik competitief zijn. Lukt dat, dan hoop ik stiekem op meer. Hopelijk krijg ik ook steun van de Belgische fans. Zij geven altijd een belangrijke push aan de Belgische tennissers op de European Open.”

Afgelopen weekend won Geerts aan de zijde van de Fin Patrick ­Niklas-Salminen het dubbelspel op het Challengertornooi in het Duitse Ismaning, zijn tweede dubbeltitel op het Challengercircuit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis