©  Dick Demey

©  Dick Demey

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

1 / 5
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Westerlo krijgt voetballes en pak slaag van leider Genk

Van een wedstrijd in de Genkse Cegenka Arena was nooit sprake. Leider RC Genk overklaste Westerlo op alle fronten en aan de rust stonden de bezoekers al 5-1 in het krijt. In de tweede helft consolideerden de Limburgers de wedstrijd en beperkte Bolat de schade. Hrosovsky legde de eindstand vast: 6-1.

Bart D’haene

LEES OOK. ONS OORDEEL. Zes Kemphanen gebuisd na pandoering in Genk

De Limburgse topclub had voor een vleugje nostalgie gezorgd. Ex-speler Christian Kabasele, die de Genkse club in 2016 verliet voor Watford, mocht de aftrap geven. Het inspireerde de thuisploeg meteen tot grootse daden. Het eerste kansje was nog voor Westerlo: een poging van Tuur Dierckx werd afgeblokt. Maar bij de eerste kans voor RC Genk was het meteen bingo. Aanvoerder Bryan Heynen dropte de bal achter de bezoekende verdediging en Joseph Painsil, die zijn comeback maakte na een blessure, kende geen genade. Op het kwartier mocht Sinan Bolat (ex-RC Genk) zicht een tweede keer omdraaien. Rechterflankverdediger Daniel Munoz kopte aan de tweede paal binnen.

©  BELGA

Een afstraffing leek in de maak voor de promovendus. Tot Angelo Preciado iets te gretig in duel ging met Lyle Foster. Scheidsrechter Arthur Denil wees onmiddellijk naar de stip en de VAR floot hem niet terug. Tuur Dierckx bleef ijzig kalm en stuurde Maarten Vandevoordt de verkeerde kant uit. Even leek Foster op weg naar de gelijkmaker. De Zuid-Afrikaanse international rukte op richting Vandevoordt. De Genkse doelman liet zich niet verschalken. Het was de laatste stuitstrekking van de troepen van Jonas De Roeck. Een uiterst bedrijvige Paintsil zette voor en Paul Onuachu troefde het duo Rubin Seigers-Ravil Tagir af en devieerde de bal subtiel met een hakje voorbij Bolat.

Getalm van de VAR

Het ging van kwaad naar erger voor Westerlo. Voor een wel heel lichte duw van Seigers kregen we een tweede strafschop van de avond. Al duurde het liefst vier minuten voor de VAR definitief het licht op groen zette. Onuachu liet het niet aan zijn hart komen en zette de strafschop feilloos om. In de zeven toegevoegde tijd maakte RC Genk de afstraffing compleet. Uitblinker Painsil zette strak voor en Munoz kopte de bal voor het duo Seigers-Tagir, die allebei een pijnlijke avond beleefden, een tweede keer voorbij Bolat: 5-1!

©  Dick Demey

Rood voor Nene

In de tweede helft was het voor Westerlo zaak om de schade te beperkten. Al mochten de Kemphanen van geluk spreken dat Onuachu, Preciado en Hrosovsky een zesde doelpunt lieten liggen en Bolat sterk stond te keepen. Een ongeluk komt nooit alleen. Voor een stevige en venijnige trap op de enkel van Munoz kreeg Dorgeles Nene in de 58ste minuut terecht een rode kaart.

Jonas De Roeck had genoeg gezien en wist dat het kalf al lang verdronken was. Hij voerde vijf minuten na de uitsluiting van Nene liefst vier wissels door in een wedstrijd gespeeld was. Krachten sparen voor de verplaatsing van zaterdag naar KV Kortrijk. RC Genk haalde de voet van het gaspedaal. Nog eenmaal konden de Genkse fans juichen. Tresor zette Hrosovsky voor doel - Seigers reageerde tegen zijn ex-club opnieuw te laks - en de Slovaakse middenvelder liet Bolat geen kans van een schijn met een gekrulde bal in de rechterhoek. Ondertussen hielden de Westelse fans ludiek de sfeer er in. Maar na het gelijkspel van vrijdag tegen Seraing en deze vernedering tegen RC Genk verwachten zij zaterdag tegen KV Kortrijk wel een revanche.

LEES OOK:

REACTIES. Westerlo-coach De Roeck: “Verloren van de beste ploeg in België”

COMMENTAAR. “Voor het eerst sinds de terugkeer naar de JPL was Westerlo duidelijk een maatje te klein”

©  BELGA

    MEER OVER KVC Westerlo

    MEER OVER VOETBAL