Duvel verkoopt vuurkorf in vorm van glas voor goed doel, in navolging van Essense vrienden

Stijn Delcroix en Vincent Early, twee vrienden uit Essen, creëerden in de zomer van 2021 een vuurkorf in de vorm van een Duvelglas. Met de verkoop van hun populaire creatie steunden ze het goede doel. Brouwerij Duvel Moortgat is zo onder de indruk van het project, dat ze er mee in stappen. Je kan nu een korf kopen op de webshop van Duvel.

edb

Het idee van de vrienden ontstond niet toevallig bij een vuurkorf, met een glas Duvel in de hand. Vincent kan goed lassen, en zo werd het idee werkelijkheid. Snel kregen de Essenaren de vraag van familie en vrienden om ook voor hen een exemplaar te maken. Dat wilden ze niet zomaar doen. “Er moest iets aan vasthangen”, klonk het.

LEES OOK. Brouwerij Duvel-Moortgat steunt Essense vuurkorfactie voor Duchenne Parent Project

Sindsdien verkochten Stijn en Vincent verschillende korven ten voordele van het Duchenne Parent Project, een vereniging van ouders van kinderen met de erfelijke spierziekte van Duchenne. Het achtjarig zoontje van een koppel kennissen van de vrienden lijdt aan die ziekte. Van elke 666 euro die het duo kreeg voor een korf, ging 66,6 euro naar het gekozen project.

Eind vorig jaar al ontstond het idee bij brouwerij Duvel Moortgat om mee te stappen in het initiatief van Stijn en Vincent. Nu is het eindelijk zover: een beperkt aantal korven wordt op de Duvel-webshop te koop aangeboden. Ook nu gaat een deel van de opbrengst naar het onderzoek naar Duchenne spierdystrofie.

De Duvel-vuurkorf is gemaakt van cortenstaal en gaat een leven lang mee. Ze is één meter groot, heeft een diameter van 60 centimeter en weegt zo’n 35 kilogram. Op elke korf wordt een uniek nummer gelast. Ze komt ook met een certificaat. Een echt collector’s item dus. Een korf bestellen kan op de webshop van Duvel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners