Fotografe Christel Wellens met haar hond Tony. Met haar bingo op basis van hondenfoto’s wil ze op een leuke manier voor afleiding zorgen. © Christel Wellens

Mechelse fotografe pakt uit met bingo voor honden en hun baasjes: “Niet in muffe zaal naar cijfertjes staren”

Mechelen -

Fotografe Christel Wellens uit Mechelen pakt dit najaar uit met een bingo op basis van hondenfoto’s voor baasjes en hun trouwe viervoeters. “Nee, we gaan niet in een muffe zaal naar cijfers staren op een bingokaart. Deze bingo is actiever”, zegt ze.

Sven Van Haezendonck

In coronatijd probeerde Christel Wellens het gebrek aan werk op een creatieve manier in te vullen door tijdens wandelingen honden in beeld te brengen. Dit najaar, van dinsdag 1 november tot en met maandag 5 december, organiseert de Mechelse een bingo op basis van hondenfoto’s. “De allereerste in België. Even niet denken aan hoge gasprijzen en oorlogen, maar op een leuke manier bezig zijn met fotografie en met je hond”, vertelt Christel.

LEES OOK. Mechelse fotografeert uw trouwe viervoeters: “Eigenlijk zijn ze een beetje zoals mensen” (2020)

Hondenbaasjes kunnen zich gratis inschrijven op haar website. “De bingokaart ontvang je in je mailbox, zodat je kan meedoen op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt. Op de kaart staan 25 thema’s. Het is de bedoeling om van elk thema een foto te maken met een hond als onderwerp”, legt Christel uit.

Haar bingo is dus niet vergelijkbaar met het spelletje dat de meeste mensen kennen. Wat wel hetzelfde is als bij een klassieke bingo zijn de prijzen die je kan winnen. “Heb je vijf thema’s op rij gefotografeerd, dan maak je al kans op een van de prijzen”, zegt ze.

Prijzenpot

Voor de prijzenpot kan de fotografe rekenen op sponsoring van lokale ondernemers. “Als fotografe gespecialiseerd in honden ervaar ik zelf dat mensen soms aarzelen om geld uit te geven aan iets wat ze als luxe beschouwen. Ik vind het dus belangrijk om lokale ondernemers zo veel mogelijk zichtbaarheid te geven om te kunnen opboksen tegen de grote ketens”, vertelt Christel.

Zelf geeft de fotografe een fotoshoot weg. Die wordt verloot tussen de deelnemers die erin slagen om alle 25 thema’s te fotograferen. “Het fijne is dat het geen wedstrijd is. Door de loting maakt elke deelnemer evenveel kans om te winnen. De foto’s worden niet beoordeeld. Het maakt niet uit of je foto’s maakt met een smartphone of met een professioneel toestel. De bedoeling is bezig zijn met fotografie, foto’s maken van je hond en je gewoon amuseren.”

www.christelwellens.be/hondenfoto-bingo

MEER OVER Bedrijven Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio