Ben is klaar voor nog eens tien jaar Thaise massage. © rr

Siam Wellness bestaat 10 jaar: “Tevreden klanten komen altijd terug”

Herentals -

Alweer tien jaar geleden was Phra Khruvinaithorn Somsak Subhalert, de abt van de Thaise tempel in Mechelen, te gast in Herentals om er het traditionele Thaise massagesalon Siam Wellness plechtig te openen. “Vandaag draait de zaak nog steeds op wieltjes en daar is maar één reden voor. Een traditionele Thaise massage werkt als aanvulling op klassieke geneeskunde”, zeggen uitbaters Benchamart ‘Ben’ Kalam en haar man Rudi Ooms.

Marc Peeters

Rudi Ooms werkte destijds als reisleider voor Best Tours en leerde zo zijn latere Thaise echtgenote kennen. Toen Ben naar België verhuisde, was het niet meteen de bedoeling om in de Kempen traditionele Thaise massage te gaan aanbieden. “Tot ik op een keer met een zeurende hoofdpijn kampte”, vertelt Rudi. “Ben vroeg of ze me mocht masseren. Na een halfuurtje duwen, wrijven, knijpen op mijn hoofd en in mijn nek voelde ik me vederlicht… Het was een openbaring.”

De twee besloten een verdieping van hun huis in de Velodroomstraat in te richten als massageruimte. “Een beginnende zaak kan zich geen misstappen veroorloven”, weet Rudi. “Ben had de opleiding voor Thaise massage gevolgd in de gereputeerde What Po-tempel in Bangkok en kon teren op jarenlange ervaring en overgeërfd massagetalent van haar vader, in Nong Nam Sai bekend als de masseur die je van je fysieke ongemakken verloste.”

Rudi wordt door Ben onder handen genomen. © rr

Toch besloten ze dat Ben nog een bijkomende opleiding bij Syntra zou volgen. In de What Po-tempel in Bangkok wordt niet gegoocheld met Latijnse nomenclatuur voor spieren of beenderen, maar in Vlaanderen word je er toch vaak mee geconfronteerd.

Siam Wellness verwijst naar de vroegere naam van Thailand. Thaise massage wilden Ben en Rudi niet in de naam van hun zaak. “Tik ‘Thaise massage’ maar eens in op Google en je weet meteen waarom”, zegt Rudi. “Een traditionele Thaise massage heeft evenwel niets, maar dan ook niets te maken met seksuele dienstverlening. Gelukkig hebben onze klanten dat altijd goed begrepen en hebben we nog nooit problemen gehad.“

Toch zijn de voorbije tien jaren niet helemaal rimpelloos verlopen. In 2018 werd de vestigingswet afgeschaft waardoor quasi iedereen zonder al te veel voorbereiding of opleiding een masagesalon mocht openen. “Het gevolg liet niet lang op zich wachten”, weet het koppel. “Massagesalons rezen als paddenstoelen uit de grond.”

“Dumpingprijzen, onverantwoorde behandelingen, nepreviews: sommige van onze jarenlange klanten konden begrijpelijkerwijs niet aan de bradeerprijsjes weerstaan en probeerden het uit. Hoe konden zij weten dat sinds de afschaffing van de vestigingswet een Thaise met enkel een diploma wafelenbak aan hun lijf mocht frutselen.”

Maar het tijd keerde. “Geleerd door scha en schande keerden de verloren schapen terug naar de vertrouwde schaapskooi. Ze hadden aan den lijve ondervonden dat professionele massage een vak is dat deskundigheid en bekwaamheid vereist. Tevreden klanten komen terug en gratis mond-tot-mond-reclame blijft zijn werk doen.” 

© rr

De voorbije jaren hebben Ben en Rudi er ook wel eens aan gedacht om goede professionele masseurs in dienst te nemen, vakmensen die de Thaise massage in de vingers hebben. Maar omdat die zeldzaam zijn, heeft het koppel alles in eigen handen gehouden. Nieuwe klanten genieten een kennismakingskorting van 15%. Het aanbod en de tarieven staan op website.

www.siam-wellness.be

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners