Yens Peeters (blauw) scoorde twee keer, maar kon een Nijlense nederlaag niet voorkomen tegen Wellen. © Bart Borgerhoff

Nijlen blijft in de middenmoot na zure nederlaag op Wellen

Op bezoek bij Wellen slikte Nijlen een zure 4-2-nederlaag. Een lange tijd leek de partij op een billijk gelijkspel te gaan eindigen, tot de bezoekers in de slotfase nog twee tegendoelpunten incasseerden. “We verdienden het zeker niet om te verliezen”, aldus Yens Peeters, die de Nijlense doelpunten voor zijn rekening nam.

Gino Van Looy

Nijlen kwam twee keer op achterstand, maar een sterke Yens Peeters maakte evenveel keer gelijk. “In het spel lagen we zeker niet onder”, zag Peeters. “Toen Wellen op voorsprong was gekomen, maakte ik wat later gelijk toen ik een vrije trap van Vanderheyden binnenkopte. Maar nog geen minuut later scoorde Wellen al de 2-1. We bleven echter goed meedoen en net voor rust scoorde ik weer met het hoofd, opnieuw na een vrije trap van Vanderheyden. Op slag van rust was dat ook het ideale ogenblik om gelijk te maken.”

Maar in de tweede helft liep het in de slotfase alsnog mis. “Toen het 2-2 stond, trof ik nog eens de lat. Dat had misschien een kantelmoment kunnen zijn, maar het draaide anders uit. Wellen kwam in de slotfase op voorsprong en toen wij alles op alles zetten, werd het op de koop toe nog 4-2. Die uitslag is zeker overdreven en ik vind zelfs dat we niet verdienden te verliezen, maar dat is dus wel gebeurd.”

Onder de verwachtingen

Nijlen staat op een tiende plaats in het klassement. “Dat is misschien wat onder de verwachtingen, maar we hadden ook al enkele punten meer kunnen hebben”, weet Peeters. “Tegen Wellen verliezen we de match in de slotfase en thuis tegen Sint-Lenaarts lieten we ook nog gelijkmaken in blessuretijd. De ploegen zijn ook sterk aan elkaar gewaagd, dan hangt het van de kleine zaken af of je punten pakt of niet.” Volgende week speelt Nijlen tegen Termien. “Een ploeg die ook mee bovenaan staat. Dat zal ook niet gemakkelijk worden, maar thuis moeten we elke match proberen winnen. Zelf heb ik al vijf keer gescoord in zeven matchen, dat is zeker niet slecht. Die lijn ga ik proberen doortrekken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen