RC Mechelen blijft steken op 0-0: “We gaven niet thuis”

RC Mechelen bleef op bezoek bij Diegem steken op een doelpuntloos gelijkspel, na een wedstrijd met weinig verhaal en nog minder kansen. “Ik miste verbetenheid bij mijn groep”, sprak trainer Racing-coach Greg Vanderidt.

“Ik kan helemaal niet tevreden zijn over de wedstrijd”, aldus trainer Greg Vanderidt. “Het was een match tussen een Diegem dat niet wilde verliezen en een ploeg die wilde winnen, maar gewoon niet bij machte was om dat te laten zien. We gaven gewoon niet thuis, de scherpte was er niet. Ik miste verbetenheid bij mijn groep. Je weet dat zo’n tegenstander bij balverlies diep gaat inzakken en je moet goed beseffen dat je daar als ploeg een antwoord moet op geven. Dat kost kracht, dat vraagt een fysieke inspanning en inspiratie. En dat hebben we veel te weinig getoond. Ik had aan de rust wel zeven spelers kunnen vervangen. En nu kan ik zeggen dat dit onze minste wedstrijd van het seizoen was. Vorige week kregen we een berg kansen en verloren we met 0-1, maar toen was ik niet teleurgesteld. Nu pakken we met 0-0 een punt, maar ben ik veel minder tevreden.”

In het midden van de tweede helft probeerde Vanderidt nog wat te forceren met een dubbele vervanging. Eén van de invallers was Nesta Vallez, die na weken van blessureleed op de bank startte. “Het waren mijn eerste minuten deze competitie”, geeft de Mechelaar aan. “Ik ben immers weken geblesseerd geweest. Eerst aan de hamstrings, daarna aan de enkel. Voor de beker heb ik al wel gespeeld, maar in de competitie kwam ik nog niet aan voetballen toe. Hoe ik op deze wedstrijd terugkijk? Allerminst met een blij gevoel, want het was geen goede wedstrijd. Eerder saai, en vooral een partij met weinig kansen. We hadden nog geluk dat Diegem uit een schaarse kans tegen de paal mikte. Wij kregen over de negentig minuten welgeteld twee kansen, langs Weuts en Ventôse. Dat is te weinig om aanspraak te maken op meer dan dit punt. We kunnen nu twee keer op een rij niet scoren. Daar moet tegen Pepingen-Halle verandering in komen, want deze bladzijde moeten we snel omslaan. Voor de neutrale toeschouwer was dit ook allerminst een aangenaam kijkstuk”, weet Vallez.

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS