Redouan Benhamou (Heist) met Jarno Vervaque. © RUDY DECLERCK

Heist krijgt onverwacht pak voor de broek: “Een raadsel waarom we zo slecht begonnen”

Op bezoek bij Knokke leed Heist een onverwachte en zware 4-1-nederlaag. Na een zwakke eerste helft stond het al 4-0 bij de rust, een klap waar Heist niet meer van herstelde. Slechts één punt uit de laatste drie matchen doet de behoorlijke start nu helemaal vergeten.

“Het is ook voor ons een raadsel waarom we zo slecht aan de match begonnen”, weet assistent-coach Glenn Liekens. “We wisten dat Knokke altijd heel scherp aan de wedstrijd begint, de spelers waren gewaarschuwd. En toch liep het helemaal de verkeerde kant op. Wat de trainer aan de rust heeft gezegd? Dat het in de tweede helft alleen maar beter kon, we hebben na de pauze ook een paar keer gewisseld. De invalbeurten van die jongens vond ik goed, dat was voor mij nog een lichtpunt in een voor de rest donkere partij. We hadden vooraf heel wat verwacht van het drieluik Knokke, Rupel Boom en Hoogstraten. Nu komt er toch wel druk te liggen op de volgende twee wedstrijden.”

Centrale verdediger Kobe Vande Cauter kon ook niet meteen een verklaring geven voor de zware nederlaag. “Knokke was wel heel efficiënt, want uit de eerste drie kansen puurden ze drie doelpunten. Wij hebben ook gescoord uit een penalty, maar toen moesten er nog maar tien minuten gespeeld worden. Vorige week maakten we geen te beste beurt tegen Olympic Charleroi en verloren we met 1-3. Dan hoop je zo’n nederlaag in een volgende match toch te revancheren. Maar we hebben ons niet kunnen herpakken. Goed, we misten vooraan wel de geschorste Sam Van Aerschot. Zo iemand mis je wel in de aanval. Maar zijn afwezigheid zegt niet alles. Tegen het Rupel-Boom van ex-trainer Stéphane Demets moet het gewoon een pak beter.” (gf)

MEER OVER KSK Heist

MEER OVER VOETBAL