Spelers en supporters zijn door het dolle heen na de 2-3 van Seppe Kil, die in de slotminuut viel. © GOYVAERTS

Lyra-Lierse buigt dubbele achterstand in slotfase om in zege: “Dit is een prestatie om op verder te bouwen”

Op het veld van Jong KV Mechelen heeft Lyra-Lierse voor een knalprestatie gezorgd. Bij de rust stonden de Lierenaars 2-0 in het krijt, maar dankzij een aantal tactische wijzigingen en een furieuze slotfase trokken ze toch aan het langste eind. “De euforie was enorm”, aldus Seppe Kil, die in de slotminuut voor de verlossende 2-3 zorgde.

Bart Devaere

Het jonge KV Mechelen, dat aantrad in het stadion van de A-ploeg, startte het best aan de partij. Ze brachten vlotte combinaties op de mat onder aanvoering van de erg creatieve Westerlo-killer Milan Robberechts, die vaak foutief moest gestuit worden. “In die eerste helft trokken we veel te ver achteruit, waardoor we KV de kans gaven om hun combinaties op de mat te leggen”, oordeelde coach Bart De Roover in zijn analyse. “We hadden nochtans heel de week getraind om oplossingen te vinden, maar tijdens de wedstrijd lieten we het plots afweten. Tijdens de rust heb ik met spijt een centrumspits opgeofferd, om meer acties over de flanken te brengen. Ik moet zeggen dat de jongens dit goed hebben opgepikt. In de tweede helft waren we baas over de partij en gaven we niet veel weg.”

Langs Gianni Vets en Mathias Nys werd het in de slotfase 2-2, maar daar bleef het niet bij. Na een knappe aflegger van Nys, schoot Seppe Kil de bal mooi in de verste hoek. “De euforie was enorm”, genoot Kil nog na. “De winnende treffer maken in dit stadion, met onze luidruchtige supporters erbij was super cool. Nadat we in de eerste helft op achterstand waren gekomen, heeft de coach ons tijdens de rust opgepept en op onze plichten gewezen. Zo moesten we veel meer druk naar voren zetten en ook iets gedrevener in de duels gaan. De coach paste ook het systeem enigszins aan en dat heeft geloond. Van het moment dat de aansluitingstreffer kwam, voelden we dat er meer in zat. Met een gelijkspel na een 2-0-achterstand hadden we al vrede kunnen nemen, maar de adrenaline die op zo’n moment door onze spelersgroep raasde, toonde aan dat we meer wilden. Voor onze supporters, die overigens elke week in zulke groten getale aanwezig zijn, is dit een van de hoogdagen. De rivaliteit tussen KV Mechelen en het vroegere Lierse leeft bij velen onder hen nog steeds. Vandaar de uitbundige taferelen achteraf. Voor ons als spelers is dit zeker een moment om te koesteren en om op verder te bouwen”, aldus nog een overgelukkige Kil.

©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Kobe Bohets (Jong KV Mechelen): “Het was stil in de kleedkamer”

De negentienjarige Bohets, sinds zijn jeugd actief bij KV Mechelen en nu aanvoerder van jong KV, mocht zeker tevreden zijn over zijn prestatie. “Ik vind dat ik inderdaad kan terugblikken op een vrij sterke match, maar spijtig genoeg leverde dat niet de gewenst punten op”, pikt Bohets in. “We waren nochtans goed aan de match begonnen en maakten twee mooie goals. Wat er dan fout liep in die tweede helft? Ik denk dat de twee noodgedwongen wissels van Milan Robberechts en Bilal Bafdili ons wat genekt hebben. Dat zijn twee erg creatieve en belangrijke spelers voor ons en hun afwezigheid heeft ons wat twijfels bezorgd, denk ik. We moesten ons wat aanpassen en toen die eerste tegengoal viel, sloop precies de stress bij een aantal spelers in de benen. Spijtig, want onze eerste helft was wel goed. Zelfs de start van de tweede helft mocht nog gezien worden. Of we zenuwachtig waren om een eerste thuismatch in het grote stadion af te werken? Dat mogen we zeker niet als excuus aanhalen. We hebben al eerder in grotere stadions gevoetbald. Deze week moeten we samen met onze coach bekijken wat er fout liep in de tweede helft en daar onze lessen uit trekken. Spijtig dat we onze toch wel talrijk opgekomen thuisaanhang geen zege hebben kunnen schenken”, aldus nog Bohets. (bdva)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen