Doelman Tim Bollen zorgde er meermaals voor dat Houtvenne zijn voorsprong niet verder kon uitbreiden. © Tom Palmaers

Yves De Winter en Houtvenne springen dankzij zuinige zege naar de leiding: “We zijn nooit in moeilijkheden gekomen”

Een dominant Houtvenne won met het kleinste verschil in Limburg (0-1), maar dat was genoeg om meteen de leiding van het klassement te nemen. Door het verlies van concurrent Wezel Sport springt groen-rood naar de koppositie. Doelman Yves De Winter slaagt er uitstekend in zijn netten schoon te houden.

Erwin Vandenbergh

Hoewel de einduitslag dat niet laat vermoeden, was het voornamelijk eenrichtingsverkeer in Schoonbeek-Beverst. Houtvene belaagde de thuisdefensie in de eerste helft maar kon maar één doelpunt scoren. “In de eerste helft hebben we de thuisploeg helemaal weggespeeld”, weet doelman Yves De Winter. “De ene kans volgde op de andere, maar we wrongen te veel mogelijkheden de nek om. Mijn collega aan de overkant heeft de tegenstrever recht gehouden. Na de pauze hadden wij het misschien iets moeilijker omdat zij ook hoger druk kwamen zetten. Maar we zijn nooit in gevaar geweest. We hadden het gewoon sneller moeten afmaken want nu bleef het toch wat spannend tot de laatste minuut.”

De cijfers voor Houtvenne ogen goed. De ploeg springt, na het verlies van Wezel Sport op het veld van Diest (2-1, red.), naar de eerste plaats, maar ook goalie De Winter komt met een goed rapport naar huis. In Limburg legde hij zijn vierde clean sheet van het seizoen voor.

“Als doelman is dat natuurlijk genieten”, gaat De Winter verder. “Iedereen neemt in de ploeg zijn rol op en we hebben onze seizoensstart duidelijk niet gemist. Maar dat kon of mocht ook niet anders. Er is voor dit seizoen een ploeg samengesteld om promotie af te dwingen. Ik had dus ook niet anders verwacht dat we deze resultaten zouden neerleggen. Iedereen in de ploeg weet dat die druk er is, maar je moet het uiteindelijk ook nog allemaal doen. In het begin was het wat zoeken binnen die nieuw samengestelde kern, maar het is duidelijk dat we nu een hecht geheel vormen. Niet alleen kunnen we mooie statistieken voorleggen als het neerkomt op het minieme aantal tegendoelpunten. Ons aanvallend compartiment laat zich ook opmerken en in het aantal gemaakte doelpunten voeren we evenzeer het klassement aan. Of we dit seizoen professioneler werken dan in de vorige campagne? Die stempel wil ik er niet op drukken. Het is wel helemaal anders want er staat een totaal andere ploeg en sportieve staf op en naast het veld”, besluit het sluitstuk van Houtvenne.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen