Jef Coeckelberghs (links) en Robbe Kil vochten heel wat stevige duels uit op het middenveld. Turnhout bleef uiteindelijk met lege handen achter. © Mpics)

Sterk Turnhout ziet Cappellen de volle buit pakken: “Dit is frustrerend”

KFC Turnhout likt zijn wonden. Tegen Cappellen haalde het een 0-2-achterstand op en liet het dé kans op een voorsprong liggen. Finaal ging de thuisploeg met 2-5 onderuit. “Dit is frustrerend. We waren 75 minuten baas en slikten toch vijf goals”, verbeet Dave De Herdt zijn ontgoocheling.

Het kantelmoment was de redding van doelman Björn Joossens op het uur. “Plots belandde de bal voor mijn voeten in het strafschopgebied. Ik keek naar de doelman en trapte op instinct naar de hoek die open lag. Hij pakte uit met een geweldige save. Die bal had er altijd in gemoeten”, schudde Jef Coeckelbergs het hoofd. Het werd een frustrerende avond voor de 22-jarige middenvelder die zowel voor de rust als erna een strafschop claimde en zelf zijn derde gele kaart incasseerde, waardoor hij zondag tegen de beloften van Beerschot geschorst is.

“Bij die eerste strafschopfase werd ik langs achter geraakt en bij de tweede kreeg ik een trap op de kuit. Cappellen kreeg wel een strafschop. De scheidsrechter floot hem eerst niet maar legde de bal op de stip op aangeven van zijn assistent. Ik weet ook niet of de fout in het strafschopgebied gebeurde. Voetballend deden we niet onder. Maar we werden afgetroefd qua efficiëntie. Bijna elke kans was een doelpunt voor Cappellen en na de 2-3 werden onze risico’s afgestraft. Cappellen had voor deze speeldag slechts twee doelpunten binnen gekregen en we hadden gerust vier keer kunnen scoren. Het probleem is dat we voorlopig te veel doelpunten slikken.”

Een analyse die ook trainer Dave De Herdt deelde. “De grote uitblinker was de doelman van Cappellen. Vergeet niet dat het een ploeg is met veel ervaren spelers die het klappen van de zweep kennen en onze ploeg een gemiddelde leeftijd heeft van 21,4 jaar. We speelden bij momenten Cappellen van de mat en lieten ze alle hoeken van het veld zien. Bovendien was Rico Coeckelbergs geblesseerd, werd Akram Tourki van het veld getrapt en verloren we ook Thibeau Hermans en Berne Jacobs met blessures. Na die één op twaalf kunnen we in een hoekje zitten jammeren of recht veren. Mijn ervaren spelers als Tom Proost en Thomas Wils moeten de groep bij de hand nemen. Het geluk zal vroeg of laat wel onze kant uit komen.”

Zondag krijgt KFC Turnhout een nieuwe kans tegen de beloften van Beerschot. “Een club waar ik vier jaar mooie jaren heb gekend. De komende weken nemen we het op tegen ploegen die in onze buurt staan in het klassement en we moeten vooral gas blijven geven”, sloot De Herdt met een hoopgevende boodschap af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen