Dessel-speler Seppe Geukens wordt onderuit gehaald door Charleroi-speler Joel Ito Singa. © Mpics

Dessel blijft met lege handen achter na nederlaag tegen Charleroi: “Onze kansen werden niet benut”

Bij Dessel Sport wil het tij maar niet keren. Thuis tegen Olympic Charleroi slikte groen-wit een nieuwe nederlaag (0-2), na een povere prestatie. “Wij benutten onze kansen niet”, legt trainer Benny Lunenburg de vinger op de wonde.

Dessel Sport zorgde voor het eerste gevaar langs Cheprassov, maar voorts dacht de thuisploeg vooral aan verdedigen. “Het was een bewuste keuze om de boel goed gesloten te houden en vanuit een goede organisatie tegen te prikken”, vertelt coach Benny Lunenburg. “Een 5-3-2 is niet mijn favoriete systeem om te voetballen, maar we incasseerden dit seizoen te veel doelpunten. Vorige week speelden we in datzelfde systeem tegen en dat pakte goed uit”, verwijst Lunenburg naar de 1-1 op Thes Sport.

In de eerste helft was Olympic Charleroi het meest in balbezit, maar Gian Geladé werd nauwelijks op de proef gesteld. Na de pauze voerde Dessel Sport enkele wissels door, maar het doelpunt viel aan de overzijde. Na een haakfout van Ghislain op Hassaini ging de bal op de stip en Hadj-Moussa faalde niet. “Door een domme overtreding werd het 0-1 en zat Charleroi in een zetel”, zag ook Lunenburg.

Een kwartier voor tijd scoorde Dahmane de 0-2 en dat was het sein voor Dessel om een slotoffensief in te zetten. Mekkaoui, Loshi, Breugelmans en Geukens waagden hun kans, maar scoren lukte niet. “Wij benutten de kansen niet en Charleroi wel, waardoor we hier opnieuw met lege handen staan. Natuurlijk willen we zo snel mogelijk weg uit de onderste regionen van het klassement. Hopelijk lukt dat volgende week wel”, kijkt Lunenburg uit naar de partij op Hoogstraten. (af)

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL