Bradley Mbenza-Kuti (rechts) zorgde net voor de rust voor de Geelse gelijkmaker. Na de pauze gingen de bezoekers verder op dat elan en lieten ze Zwarte Leeuw zo met lege handen achter. © koen fasseur

Yannis Van Parys legt ex-club Zwarte Leeuw met Geel over de knie: “Een leuke terugkeer”

Yannis Van Parys had zich geen mooiere terugkeer naar Zwarte Leeuw kunnen wensen. De 27-jarige verdediger hielp Geel zaterdagavond met een goal en een assist aan een felbevochten 2-3-zege tegen zijn felgeplaagde ex-club. “Wat mij betreft, mogen ze dus vanaf nu al hun matchen winnen”, aldus de verdediger.

Kristof Gabriels

De bezoekers uit Geel waren afgelopen weekend al heel snel op achtervolgen aan gewezen. “Door die vroege voorsprong voor de thuisploeg kroop een sowieso al vrij verdedigend Zwarte Leeuw nog meer in zijn schulp”, aldus Van Parys. “Daardoor hadden wij niet alleen het meeste balbezit. We waren ook dominant in het spel. De gelijkmaker op slag van rust was dan ook meer dan terecht.”Vlak na de pauze kwam Geel toch een tweede keer op achterstand. “De tweede helft was een beetje een kopie van de eerste. Het enige verschil was dat we na rust niet één, maar twee keer gescoord hebben en zo ook al bij al verdiend gewonnen hebben. Het zag er alleen lange tijd naar uit dat we niet verder zou geraken dan een gelijkspel, maar in blessuretijd kregen we alsnog loon naar werken.”

Stap hogerop

Na een ietwat teleurstellende één op zes knoopte Geel zo opnieuw aan met de zege. “Dankzij deze overwinning blijven we knap meedraaien bovenin. Niet dat de promotie een must is. Verre van zelfs als promovendus, maar de club heeft wel de ambitie om op termijn nog minstens een reeks te stijgen. Op dat vlak is mijn transfer naar Geel duidelijk een stap hogerop in vergelijking met Zwarte Leeuw, dat jammer genoeg voor hen laatst staat”. Toch kende Van Parys, goed voor een goal en een assist, geen genade met zijn ex-club. “Voor mij persoonlijk was het een heel leuke terugkeer. Al vind ik het ergens wel spijtig voor Zwarte Leeuw, want ik blijf het een fantastische club vinden. Wat mij betreft mogen ze dus vanaf nu al hun matchen winnen. Behalve dan de terugwedstrijd in Geel natuurlijk.” (lacht)

Nick Verboven (Zwarte Leeuw): “Dit is de grootste mokerslag tot nu toe”

Dat het voorlopig niet het seizoen is van Zwarte Leeuw werd zaterdagavond nog maar eens pijnlijk duidelijk. De verdienstelijke Leeuwen klommen tot tweemaal toe op voorsprong tegen Geel, maar toch bleven Nick Verboven en co. uiteindelijk weer met lege handen achter.

“Deze bijzonder zure nederlaag vat ons rampzalig seizoen tot nu toe perfect samen”, baalde middenvelder Nick Verboven na afloop. “We mogen nooit verliezen, maar toch krijgen we in blessuretijd opnieuw het deksel op de neus. Bovendien is het niet de eerste keer dat ons zoiets overkomt. Al is dit ongetwijfeld wel de grootste mokerslag die we al te verduren hebben gekregen. Daarom ga ik hier ook een paar nachten slecht van slapen.”

Zowel de eerste als de tweede helft kon nochtans niet beter beginnen voor Zwarte Leeuw, met treffers van De Roos voor en Verboven vlak na rust. “Dat maakt het nog eens zo frustrerend. Ons plannetje klopte bijvoorbeeld perfect, maar toch geven we het opnieuw kinderlijk weg in blessuretijd. Op dat vlak zijn we als ploeg duidelijk niet volwassen genoeg, want het is elke week wel iemand anders die in de fout gaat.”

Zwarte Leeuw blijft zo troosteloos laatst met amper 1 op 21. “Na onze offday vorige week in Kampenhout hadden we iets recht te zetten en ik denk ook wel dat we getoond hebben dat deze ploeg verre van dood is. Maar helaas kopen we er opnieuw niks voor. Op die manier begint het er stilaan bijzonder slecht uit te zien, waardoor het waarschijnlijk knokken zal worden tot de laatste speeldag.” (kga)

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL