© atv

300 betogers klagen schrijnende toestanden aan op Antwerpse huurmarkt

Antwerpen -

In Antwerpen trokken vandaag ongeveer driehonderd mensen van het Operaplein naar het Sint-Jansplein om hun ongenoegen te uiten over het woonbeleid.

Sacha Van Wiele

Het is volgens enkele sociale organisaties in Antwerpen al vijf na twaalf als het over de wooncrisis gaat. Daarom verzamelden ze om vijf na twaalf op het Operaplein. Van daaruit wandelden ze naar het Sint-Jansplein. De betogers noemen de toestand op de Antwerpse huurmarkt alarmerend en dringen aan op meer energiezuinige sociale woningen.

“De toestand op de Antwerpse huurmarkt is zo schrijnend dat we dit jaar niet anders kunnen dan dialoog vervangen door protest”, zegt Danny Jacobs, coördinator van STA-AN vzw. “Het falend woonbeleid dwingt ons de straat op.”

In de stad Antwerpen staan momenteel 35.000 gezinnen op de wachtlijst voor een sociale woning. In de provincie zijn dat 60.000 mensen. Een gezin met kinderen wacht momenteel zo’n tien jaar op een sociale woning.

LEES OOK. “Een vochtig kot” en de onmogelijke zoektocht naar een betaalbaar appartement: Antwerpenaren op straat tegen wooncrisis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV