Leo De Nijn. ©  Joren De Weerdt

COLUMN. Sint-Katelijne-Waver geeft het goede voorbeeld

Leo De Nijn

Viervoeters vinden sneller de weg naar mijn hart dan mensen. Van de allerkleinste chihuahua tot de grootste loebassen. Tot die laatste categorie behoren zeker ook de newfoundlanders. Zoals Cas, een kolos van 80 kilogram die ik zaterdag in Sint-Katelijne-Waver leerde kennen. Ze zijn de schattigheid zelve. De liefde die je van zo’n viervoeter krijgt, is onvoorwaardelijk.

Al erger ik mij geregeld aan wat de honden zoal achterlaten tegen mijn brievenbus. Dat neem ik de dieren uiteraard niet kwalijk, maar de baasjes wel. Al van in de vroege ochtend tot bij de avondwandeling zie ik ze van achter mijn bureau voorbijwandelen. Hondenpoep is dan onvermijdelijk. Dat is niet erg, zolang deze hondenpoep maar op een correcte manier in de vuilnisbak terechtkomt.

Ik ga de baasjes van de viervoeters niet allemaal over dezelfde kam scheren, maar tijdens wandel- en fietstochten langs de Zennedijk en de Bleukensweide in mijn dorp Leest, zie ik bijna elke dag dat hondenbaasjes zich daar van de poepzakjes ontdoen. Ze liggen er op hoopjes te stinken. Daar liever dan thuis bij het huishoudelijk restafval, zie ik sommige baasjes denken. Het blijft voor mij een raadsel waarom mensen die troep in de natuur of op straat gooien. “Omdat er hier geen vuilnisbakjes staan”, zei een hondenbaasje onlangs toen ik hem aansprak over zijn gedrag.

Misschien moeten ze bij de stad Mechelen eens te rade gaan bij het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver. Daar hebben ze voortaan zelfs vier wandelroutes voor viervoeters uitgestippeld. Met onderweg losloopzones én 25 hondenpoepbuizen. Dat zou misschien een oplossing zijn voor de hondenbaasjes die alle dagen met hun viervoeter door mijn woonbuurt in Leest komen gestapt met een poepzakje in de hand, om het op het einde van de rit op iemands eigendom te gooien. Ach, wie mijn mening niet deelt, is een leuke hond niet weerd.

LEES OOK. 70 honden en hun baasjes stappen wandelroute langs 25 hondenpoepbuizen: “Dit is een topinitiatief, want ik erger mij dood aan hondendrollen onderweg”

MEER OVER Met andere woorden

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio