©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Dronken brokkenpiloot scheldt politie uit, rijbewijs ingetrokken

Een dronken man is zondagochtend uitgevlogen tegen de politie, die kwam hem confronteren met een ongeval dat hij de nacht voordien veroorzaakt had op het Kiel in Antwerpen. “Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken”

Een 29-jarige man reed zondagochtend tegen een verkeersbord op de VIIde-Olympiadelaan op het Kiel, ter hoogte van de Jan De Voslei. Het verkeersbord sneuvelde maar de bestuurder besliste om zijn rit verder te zetten. “Hij liet wat brokstukken van zijn auto achter”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de politiezone Antwerpen.

De politie kon het voertuig identificeren en kwam terecht bij de dochter van de eigenaar. Zij vertelde dat haar vriend de auto gebruikt had, een ongeval had veroorzaakt en zondagochtend zijn roes lag uit te slapen. “Toen onze mensen hem wakker maakten, werd hij meteen agressief”, zegt Migom. “Hij weigerde alle medewerking, schold de politie uit en provoceerde hen. Hij was duidelijk dronken.” Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken, de man zal later verhoord worden.

In Ekeren reed zaterdagnacht een man in op een geparkeerd voertuig. De 39-jarige bestuurder was van zijn rijbaan afgeweken in de Kloosterstraat en frontaal ingereden op een geparkeerde wagen aan de overkant van de straat. Zijn wagen diende getakeld te worden. “De man legde en negatieve ademtest af, maar testte positief op het gebruik van drugs”, zegt Migom. Ook zijn rijbewijs werd ingetrokken. sare

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio