©  BELGA

Eerste gelijkspel voor Lierse, dat blijft steken op droge 0-0 in Virton

Een rauwe 0-0 in het verre Virton en een tweede clean sheet op rij. Dat was het eerste gelijkspel voor Lierse, dat bloed, zweet en tranen moest laten voor zijn puntendeling in de Gaumestreek.

Kurt Guldentops

Tom Van Imschoot zweerde trouw aan de elf die een week eerder de negatieve spiraal tegen de beloften van Standard hadden gebroken. Minstens met een punt aan de haal gaan in Virton was hun opdracht. Met de statistieken als beste verwittiging voor de Pallieters, want nog maar zelden viel er veel plezier te rapen voor Lierse in het meest zuidelijke deel van het land.

Ook zaterdagmiddag werd het snel duidelijk dat Virton niet zinnens was zijn gast a walk in the park te gunnen. De thuisploeg gooide er meteen de beuk in, Lierse moest even ondergaan. Slecht afweren van Delanghe bracht Allach in stelling, maar diens rebound dwarrelde naast. Doué liet dan weer eerst fraai De Schrijver achter zich om vervolgens knullig en te zelfzuchtig in het zijnet te besluiten. En Anne kwam nadien nog net te kort om een scherpe voorzet voorbij Delanghe te deviëren. Intussen was ook Lierse in de match gekropen en tot kansen gekomen. Een omhaal van Rocha ging nipt naast, een kopbal van Raemaekers werd door Vinck van de lijn geveegd. Telkens na hoekschop van De Schryver. Tabekou mocht ook nog alleen op doel afgaan, Vincensini redde. En dus evenwicht zonder goals halfweg.

LEES OOK. REACTIES. Nieuwe clean sheet geeft vertrouwen aan Lierse defensie: “De organisatie stond er”

 ©  BELGA

LEES OOK. ONS OORDEEL. Tweede clean sheet op rij voor Lierse, voorin mocht het wat meer zijn

Lierse kende een lastig vierde kwartier, waarin het tot twee keer toe goed wegkwam. Telkens was Mabella het lokale gevaar. Eerst trapte de spits tegen de paal, nadien moest hij zijn meerdere erkennen in Delanghe. Net als voor rust kropen de Pallieters beetje bij beetje in de match, al bleef de opwinding lange tijd beperkt tot een plaatsbal van aanvoerder Van Acker. Maar ook aan de overzijde bleef het gevaar loeren. De Schryver moest lijf en leden in de strijd gooien op een knal van Anne. In de slotfase kregen beide teams nog twee grote kansen. Anne schoot op aangeven van Abdallah onbesuisd over en de ingevallen Tarfi deed aan de overzijde net hetzelfde. Zo moest Lierse vrede nemen met een eerste gelijkspel dit seizoen en blijft het voor Virton nog altijd wachten op een eerste thuiszege in eigen huis.

VIRTON: Vincensini, Vinck, Cassaert Khemais, Droehnle, Perri, Guillaume (53’ Paulet), Doué, Allach (53’ Kagé), Mabella (79’ Abdallah), Anne.

LIERSE K.: Delanghe, De Schrijver, Raemaekers, Pupe, Laes, Van Acker, De Schryver, Walbrecq (46’ Libert), Schouterden (79’ Tarfi), Tabekou (79’ Velemans), Rocha.

DOELPUNTEN: /

GELE KAARTEN: 11’ Vinck, 78’ De Schryver.

RODE KAARTEN: /

SCHEIDSRECHTER: Letellier.

TOESCHOUWERS: 1.200.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws