Schepen Annemie Janssens en Wannes De Laender werkten samen met de heemkring en Natuurpunt. © Filip Spoelders

Wandelapp van Streekvereniging Zuidrand nu ook voor Lint

Lint -

Vier jaar na de lancering van haar wandelapp in Aartselaar, Edegem, Kontich en Boechout lanceert Streekvereniging Zuidrand nu een wandeling in Lint. Kinderen mogen de verdwenen honing gaan zoeken.

Filip Spoelders

Streekvereniging Zuidrand ontwikkelde in 2018 de interactieve Zuidrand-wandelapp voor gezinnen met nieuwsgierige kinderen tussen 5 en 13 jaar. Het is de bedoeling dat ze op een speelse manier het natuurlijke en historische erfgoed van de streek ontdekken.

De app prikkelt de staplust van de kinderen dankzij de combinatie van wandelen, spelenderwijs ontdekken en opdrachtjes uitvoeren. Terwijl de kinderen in Aartselaar, Edegem, Kontich en Boechout detectives Noor en Lukas moeten helpen, zijn er voor de tocht in Lint nieuwe personages, Rani en Jerome, gecreëerd.

De infoborden geven de startplaats van de wandelingen duidelijk aan. © Filip Spoelders

“Zij zullen de kinderen helpen de vier nieuwe mysteries op te lossen. Tijdens de wandeling in Lint gaan we op zoek naar wie de honing van Jef de parkkabouter heeft opgesnoept. In 2023 zullen er nog drie nieuwe mysteries volgen in Borsbeek, Hove en Mortsel”, vertelt projectmedewerker Bart Boussemaere van Streekvereniging Zuidrand.

Cultuurschepen Annemie Janssens (N-VA) is blij met de nieuwe Lintse wandeling. “Achter de schermen is hard gewerkt aan de voorbereiding van de vier wandelingen, elk aangepast op de verschillende gemeenten. Het is leuk om in Lint de eerste van de vier wandelingen voor te stellen. Onze tocht is tot stand gekomen dankzij een mooie samenwerking met Natuurpunt en onze heemkundige kring Eugeen Goeyvaerts.”

Infoborden

De wandeling werd voorgesteld met de onthulling van een bord in het gemeentelijk park, naast de speeltuin. “Tijdens de eerste twee jaar na de lancering van de wandelapp zagen we dat deze goed werd gebruikt. De volgende twee jaar werd tijdens corona uiteraard ook veel gewandeld, maar niet meteen meer met de app. We brengen onze mysterieuze wandelingen nu extra onder de aandacht door ook op de vertrekplaatsen in Aartselaar, Edegem, Kontich en Boechout een infobord te plaatsen”, geeft Wannes De Laender van Streekvereniging Zuidrand mee.

De wandelapp kan via het infobord gedownload worden of op de website van Streekvereniging Zuidrand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners