©  AFP

Mason Greenwood opnieuw gearresteerd, Man United-aanvaller ook aangeklaagd voor poging tot verkrachting

Manchester United-aanvaller Mason Greenwood (21) is door de politie gearresteerd wegens het schenden van de voorwaarden van zijn vrijlating op borgtocht. Volgens de BBC is hij opgepakt in zijn eigen huis. Later op de dag kondigde het Britse parket aan dat hij wordt aangeklaagd voor poging tot verkrachting, dwingend en controlerend gedrag en aanranding met lichamelijk letsel tot gevolg.

De Telegraaf

Volgens het parket hebben alle beschuldigingen betrekking op dezelfde vrouwelijke aanklager. Maandag moet Greenwood voor de rechtbank in Manchester verschijnen. De 21-jarige spits werd in januari gearresteerd op verdenking van verkrachting en mishandeling van zijn vriendin. Hij werd ook ondervraagd over beweringen dat hij haar met de dood zou hebben bedreigd. Greenwood, die één keer voor de nationale ploeg van Engeland heeft gespeeld, moet nog worden aangeklaagd en kwam later op borg vrij. Zijn borgtocht werd in juni verlengd.

Greenwood werd zaterdagochtend opnieuw gearresteerd. In een verklaring zegt een woordvoerder van de politie van Greater Manchester dat ze “op de hoogte waren van een beschuldiging richting een 21-jarige man die zijn borgtochtvoorwaarden schond en dat er zaterdag een arrestatie is verricht.” Ze voegden eraan toe dat “het verdere onderzoek op dit moment aan de gang is.”

Talent

Enkele uren na de beschuldigingen in januari, werd Greenwood tot nader order geschorst door Manchester United. Onder Erik ten Hag heeft Greenwood dan ook nog altijd geen een keer meegetraind. Nike beëindigde de sponsorovereenkomst met hem en Electronic Arts verwijderde hem uit het spel FIFA 22.

Greenwood staat te boek als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Manchester United. Hij speelde voor zijn arrestatie - toen hij pas een paar maanden 20 was - al 117 wedstrijden, daarin was hij 33 keer trefzeker. Bij zijn debuut was hij de een na jongste speler uit de clubgeschiedenis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal