©  rpo

ZEILEN. Emma Plasschaert grijpt koppositie op wereldkampioenschap in Houston: “Het minste steekjes laten vallen”

Met nog vijf reeksen voor de boeg is het WK heel spannend geworden. Op het WK in de ILCA 6-klasse in Houston (USA) heeft Emma Plasschaert (Oostende) op de vierde wedstrijddag, meteen de eerste van de drie finaledagen, de leiding overgenomen. Plasschaert heeft drie punten minder dan olympisch kampioene Rindom.

Peter Rossel

Op de eerste finaledag van het wereldkampioenschap zeilen in de ILCA 6-klasse vaarde titelverdedigster Emma Plasschaert een zesde, een 22ste en een zesde plaats. De 22ste plaats, haar slechtste resultaat op dit WK, geldt als aftrekreeks. Zo klimt Emma Plasschaert van de vierde stek naar de koppositie. Emma Plasschaert heeft 34 punten.

De Deense Anne-Marie Rindom, olympisch kampioene in Tokio, is tweede gerangschikt met drie punten meer. Daarna volgen de Poolse Wiktoria Golebiowska (38) en de Nederlandse Marit Bouwmeester (40).

Mentaal klaar blijven

“Reeds enkele dagen zorgt onweer ten zuiden van Houston voor onstabiele wind. Steeds moeten we wachten of de zeebries al dan niet voldoende sterk doorkomt. Hierdoor zijn er heel tricky omstandigheden: veel wachten, veel herstarten…”, reageert Emma Plasschaert na de vierde van de zes WK-dagen. “We gaan naar een kampioenschap met hoge scores voor iedereen. De winnaar zal de zeilster zijn die het meest consistent vaart en de kalmte kan bewaren. Met deze wind weet je nooit wanneer de wedstrijd start maar je moet mentaal klaar blijven. Wie de minste steekjes laat vallen, wordt wereldkampioene!”

Dit wereldkampioenschap duurt nog twee dagen. De vijfde dag kent drie reeksen, zondag volgen de twee laatste reeksen. Niets is al beslist want de puntenverschillen zijn miniem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten