Onder andere de woningen van de wijk Garden City Elsdonk staan op de inventaris. © Filip Spoelders

Tips voor eigenaren van een erfgoedpand in de Antwerpse zuidrand

Hove -

Eigenaren van gebouwen die op de inventaris bouwkundig erfgoed staan, krijgen volgende week informatie over hoe ze hun eigendom het best bewaren. De Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED) Zuidrand organiseert woensdag een infomoment in Hove.

Filip Spoelders

IEOD Zuidrand steunt de gemeenten Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel in hun erfgoedbeleid. Maar ook de inwoners worden geïnformeerd over het belang van erfgoedpanden in de regio.

“De inventaris bouwkundig erfgoed omvat een brede waaier aan historische gebouwen en constructies. Naast grote monumenten als kastelen en kerken, gaat het ook over kenmerkende burgerhuizen, arbeiderswoningen of pittoreske hoeves”, licht Michelle Segers, medewerker bouwkundig erfgoed bij IEOD Zuidrand, toe.

Aangezien deze panden erfgoedwaarden bezitten, zijn er verschillende zaken waarmee de eigenaren best rekening kunnen houden. Daarnaast zijn er een aantal rechtsgevolgen aan de vaststelling verbonden, die het behoud van deze gebouwen moet stimuleren.

Wie er als huidige of toekomstige eigenaar meer over wil weten, is op woensdag 19 oktober om 19 uur welkom bij Vastgoed Van Hoof aan de Mechelsesteenweg 141 in Hove. Inschrijven kan via event@vastgoedvanhoof.be.

Raadpleeg de inventaris bouwkundig erfgoed om na te gaan of je eigendom op de lijst staat.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio