Aangeboden door GVA Shop

Verwarm je kamer 2 keer zo snel, zet je thermostaat 2 graden lager en bespaar tot wel 22% op je gasverbruik

Iedereen is druk bezig met het zoeken naar manieren om het gasverbruik naar beneden te krijgen. Met kleine maatregelen kan je immers heel wat besparen. Een slimme uitvinding waarvan de verkoop momenteel door het dak gaat, is de radiatorventilator.

Wat is het?

De SpeedComfort werd in 2015 door een Nederlands bedrijf ontwikkeld om de CO2-uitstoot te verminderen door bestaande cv-installaties efficiënter te laten werken. Het product viel als duurzame uitvinding meermaals in de prijzen. Sindsdien gaat het hard: inmiddels hebben ruim 400.000 huishoudens de ventilatoren geïnstalleerd. De radiatorventilator bevestig je eenvoudig en onzichtbaar met een stel magneten onder elke radiator. De energiezuinige molentjes gaan automatisch fluisterstil draaien wanneer de radiator opwarmt, en ze schakelen zichzelf ook weer uit als de verwarming afkoelt. Ze blazen de warme lucht gelijkmatig de ruimte in, waardoor de kamer sneller opwarmt en de kachel dus minder hard en lang moet werken voor hetzelfde resultaat. Verlaag tegelijk de temperatuur van de cv-ketel naar 60° voor de grootste besparing. Zo verbruikt deze minder energie, maar door de radiatorventilatoren warmt het huis toch snel en efficiënt op.

Hoeveel bespaar je?

Met een radiatorventilator bespaar je volgens onderzoek tot 22% op je stookkosten. Hoeveel gas je precies bespaart hangt onder meer af van de temperatuur van je cv-ketel en hoe goed je woning reeds geïsoleerd is. Vooral voor mensen met slecht geïsoleerde huizen kan deze ingreep meteen een aanzienlijk effect hebben op het verbruik. De radiatorventilatoren zelf zijn niet duur in aankoop en verdienen zich dus snel terug. Je kan de radiators nu extra voordelig in huis halen dankzij de actie op GVA Shop.

Voor wie?

De ventilatoren passen op de meeste modellen, behalve op lamellenradiatoren. Vooral in huizen met traditionele radiatoren hebben de radiatorventilatoren een groot effect. De warmte die deze oudere radiatoren uitstralen blijft zonder ventilator te dicht bij de verwarming hangen. De luchtcirculatie die de ventilatoren veroorzaakt heeft dan twee voordelen: de ruimte warmt sneller op waardoor de thermostaat vroeger afslaat, en de warmte wordt vooral rond lichaamshoogte rond gestuwd, waardoor je de thermostaat al een graadje lager kunt zetten. Het vermogen van je verwarming neemt toe, en jij bespaart.

Bespaar mee

Verwarm je kamer 2 keer zo snel met radiatorventilators.

Nu vanaf € 49,95 i.p.v. € 65,95 op GVA Shop

Lees alle specificaties en informatie over de installatie op GVA Shop.

Meer over GVA - webshop

GVA Mobiliteit