©  REUTERS

Opvallend: Club Brugge verdiende al dubbel zoveel als Anderlecht aan Champions League

202,55 miljoen euro. Zoveel verdiende Club Brugge al sinds het ontstaan van de Champions League in 1992 aan het kampioenenbal. Opvallend: Anderlecht, dat met twaalf deelnames twee keer meer meedeed dan Club, strandt op 108,38 miljoen euro – bijna de helft dus.

LEES OOK. Club Brugge-CEO Vincent Mannaert na de historische kwalificatie: “De opbrengsten hiervan zetten we opzij voor ons nieuwe stadion”

De blauw-zwarte teller stond na vorig seizoen op 162,31 miljoen euro, dit seizoen komt daar op z’n minst 40,24 miljoen bij, en dan zijn de recettes van op matchdagen en extra sponsorinkomsten nog niet eens inbegrepen. Club profiteert – naast de uitstekende campagne van dit jaar – vooral van het feit dat het prijzengeld de jongste tien jaar enorm is gestegen. De laatste campagne van Anderlecht dateert dan weer al van het seizoen 2017-2018.

Verderop in het lijstje met Belgische clubs met een Champions League-verleden vinden we ook Racing Genk (42,4 miljoen, drie deelnames), AA Gent (27,94 miljoen, één deelname), Standard (11,4 miljoen, één deelname) en Lierse (1,8 miljoen, één deelname) terug.(lvdw)

LEES OOK. Wordt Simon Mignolet eerste doelman in 33 jaar die Gouden Schoen wint? Jean-Marie Pfaff is zeker: “Je kan er niet omheen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal