Themabeeld. © BELGA

Tot vijf jaar stadionverbod voor hooligans KV Mechelen die mede-supporters aanvielen

Mechelen -

De supporters van KV Mechelen die na de wedstrijd tegen Westerlo eind augustus een vechtpartij veroorzaakten, werden veroordeeld tot stadionverboden van 54 tot zestig maanden. Bij de vechtpartij deelden mede-supporters en medewerkers van de club in de klappen. De club en het Malinwa Supportersorgaan zeggen tevreden te zijn met de opgelegde straffen.

Stijn Van de Sande

Na de knotsgekke wedstrijd tussen KV Mechelen en Westerlo op 21 augustus, mondde een discussie in het kantinegedeelte onder vak F uit in een stevige vechtpartij. Een aantal fans die deel uitmaken van supportersvereniging Ultra Ardenti ging er op de vuist met een viertal andere supporters en medewerkers van de club. Ze deelden rake klappen uit en één van de slachtoffers werd door verschillende Ultra’s tegen het hoofd geschopt.

De politie kon de vechtersbazen snel identificeren. In opdracht van de substituut werden uiteindelijk zeven hooligans, vijf mannen, een vrouw en een minderjarige jongen, uit hun bed gelicht en opgepakt. Het parket van Antwerpen legde hen meteen een voorlopige straf van drie maanden stadionverbod op. Twee van hen werden ook onder elektronisch toezicht geplaatst.

Ook nog politioneel onderzoek

De Nationale Kamer Burgerrechtelijke Uitsluiting, de bondsinstantie die zich uitspreekt over dergelijke feiten, legde de hooligans intussen een definitieve straf op. Ze krijgen straffen van 54 tot zestig maanden stadionverbod. Dat wil zeggen dat ze tot vijf jaar lang niet meer naar het voetbal kunnen gaan kijken. Daarnaast loopt er ook nog een politioneel onderzoek naar de vechtersbazen. Het blijft dus mogelijk niet bij een stadionverbod alleen.

De club en het Malinwa Supportersorgaan zijn naar eigen zeggen blij en opgelucht met de opgelegde straffen. “Geweld heeft absoluut geen plaats op KVM, niet tussen supporters en al zeker niet tegen medewerkers en vrijwilligers”, klinkt het. “KV Mechelen is een club waar iedereen elkaar respecteert en waar iedereen zich veilig moet kunnen voelen. Het gaat om heethoofden die de naam van onze club en haar supporters besmeuren.” (svds)

MEER OVER KV Mechelen