Met Pasen schenkt Kontich aan het personeel fairtrade chocolade. © rr

Lokaal bestuur bundelt fairtrade handelaars op website

Kontich -

Om eerlijke handel nog meer te promoten, gaat het lokaal bestuur alle handelaars in Kontich die fairtrade producten aanbieden, bundelen op de gemeentelijke website. Kontich is sinds 2011 FairTradeGemeente en was de 1.000ste gemeente in de wereld die dit label kreeg.

Met de Week van de Fair Trade wordt elk jaar eerlijke handel extra in de kijker gezet. De campagne loopt nog tot 15 oktober. “Maar in Kontich proberen we er een heel jaar door aandacht voor te hebben”, zegt schepen van Mondiaal beleid Marleen Van den Eynde (N-VA).

Reuzin faire Trees is ambassadrice van de fair trade in Kontich. © rr

“Zo hebben we onze reuzin faire Trees die op verschillende evenementen in en buiten Kontich als ambassadrice fungeert. Onze eigen gemeentelijke diensten drinken al lang fairtradekoffie en thee en tijdens verschillende acties geven we fairtradecadeautjes. Zo krijgt elk personeelslid met Pasen en Sinterklaas een (h)eerlijk cadeautje.”

“Ook verschillende lokale handelaars in het dorp bieden faitrade producten aan. We hebben nu al onze handelaars aangeschreven met de vraag of en welke fairtrade producten ze verkopen om tot een duidelijk en zo volledig mogelijk overzicht te komen. Die gegevens bundelen we weldra op de gemeentelijke website.”

Op 2 december staat ook een filmvertoning gepland met de film ‘De voedselbossen’. De vertoning vindt om 20u plaats in zaal Sint-Jan in De Brouwerij aan het Sint-Jansplein. Inschrijven kan via uitwinkel@kontich.be.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners