Jinnih Beels ontvangt de jongeren in het stadhuis. © Jan Brys

Jinnih Beels toont stadhuis aan Merksemse en buitenlandse leerlingen

Antwerpen/Merksem -

Enkele leerlingen van het Koninklijk Atheneum Merksem hebben samen met vijftien buitenlandse Erasmus-collega’s een rondleiding gekregen in het gerestaureerde Antwerpse stadhuis. Net als hun Duitse, Nederlandse en Italiaanse leeftijdsgenoten waren ze onder de indruk van de grandeur van het gebouw.

Onderwijsschepen Jinnih Beels (Vooruit) stond de jongeren te woord. “Ik vind het heel belangrijk het verleden aan de toekomst te tonen. Het is meteen ook een mooie gelegenheid om de kloof tussen de jongeren en de politiek een beetje te verkleinen.”

De 17-jarige Diana Magureanu stak haar bewondering voor het gebouw alvast niet onder stoelen of banken. “Ik heb ook al het paleis van Versailles in Parijs gezien en dat vond ik ook schitterend. Dit soort oude pracht moet absoluut worden bewaard”, vond de studente.

“Ik vind het ook heel boeiend om met leeftijdsgenoten uit andere landen in contact te komen. Er zijn wel degelijk verschillen tussen ons te bespeuren. Ik vind het bijvoorbeeld nogal opvallend dat er een groot verschil is in de kennis van het Engels. Sommigen van ons spreken maar een paar woordjes Engels, maar we behelpen ons wel, hoor. En we leren voortdurend van elkaar.” (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners