Binnenkijken in de Engelse ‘darts crib’ van Dimitri Van den Bergh: “Dit is waar de ‘magic’ happens”

Dit weekend moet Dimitri Van den Bergh alweer aan de bak. Dan staat namelijk de laatste manche van de European Tour op het programma, de Gibraltar Darts Trophy. Van den Bergh verloor onlangs een felbevochten kwartfinale op de World Grand Prix, ondanks felle steun van het publiek in Leicester. Zijn ‘thuispubliek’ want ‘The DreamMaker’ heeft een woning in de Engelse stad.

Vincent Van Genechten

De meerderheid van de dartstoernooien vinden plaats over het Kanaal en dus is een vaste verblijfplaats op Brits grondgebied geen overbodige luxe voor een wereldtopper als Van den Bergh. Hij bevindt zich dan ook regelmatig in Leicester, waar hij een huis huurt samen met zijn Australische collega Damon Heta.

Naar aanleiding van zijn klinkende zege tegen titelverdediger Jonny Clayton tijdens de World Grand Prix kwam Sky Sports-journaliste Polly James langs bij de Belgische nummer één. “Waarom Leicester? Omdat het erg handig is om in het midden van Engeland te verblijven”, stelt Van den Bergh. “Zowel naar het zuiden als naar het noorden is het een reistijd van zo’n twee uur. Plus, dit was een van de mooiste huizen die we konden vinden dus we mogen niet klagen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

We leren ook dat Van den Bergh een Nutella-eter is en dat zijn huisgenoot Damon ‘Vegemite’ lust. “Niet echt mijn ding”, lacht onze landgenoot over het smeerbaar broodbeleg uit Australië dat gemaakt wordt van gistextract dat overblijft na bierbereiding. En we zien de trainingsruimte van de twee heren, met onder andere een eerbetoon aan de overleden Kyle Anderson. Een darter die zowel Van den Bergh als Heta bijzonder goed kenden.

Vastgoed

Jobs in de regio