©  BELGA

Bemelmans viert zijn afscheid met laatste dubbeltoernooi, Malisse speelt met Schwartzman

Ruben Bemelmans zal volgende week voor het laatst in actie komen als professionele tennisser. De 34-jarige Limburger werkt het dubbeltoernooi af op de European Open in Antwerpen. Hij zal samenspelen met Alexander Blockx. Ook Xavier Malisse zal opnieuw dubbelen in Antwerpen. Hij doet dat aan de zijde van de Argentijn Diego Schwartzman.

Bron: BELGA

Bemelmans zette in juni een punt achter zijn actieve tenniscarrière. Hij werd coach van Zizou Bergs. In augustus speelde hij wel nog eens dubbel op het Challengertoernooi van Vancouver, aan de zijde van Bergs.

De 42-jarige Malisse onderbreekt in Antwerpen voor de tweede keer zijn tennispensioen voor een dubbeltoernooi. Vorig jaar speelde hij op de European Open aan de zijde van zijn Zuid-Afrikaanse poulain Lloyd Harris. Dit jaar neemt hij deel met de Argentijn Diego Schwartzman, drievoudig verliezend finalist in het enkelspel in Antwerpen.

Extra spektakel

“Xavier Malisse en Ruben Bemelmans zullen zeker voor extra spektakel zorgen in de Lotto Arena”, keek toernooidirecteur Dick Norman vooruit. “Dat heeft Xavier vorig jaar ook al met verve gedaan. Het zijn twee grote Belgische tennisnamen. Vorig jaar zat de zaal telkens bomvol om Xavier aan het werk te zien en mede dankzij enkele sublieme punten schopte hij het tot de halve finales. Wie weet zorgt hij opnieuw voor zo’n stunt aan de zijde Schwartzman of wie weet kan Bemelmans wel voor dé verrassing zorgen aan de zijde van een Belgisch toptalent als Blockx.”

 ©  BELGA

De zevende editie van de European Open ontvangt met Hubert Hurkacz (ATP 11), Felix Auger-Aliassime (ATP 13), Andy Murray (ATP 48), Karen Khachanov (ATP 19), Dominic Thiem (ATP 165), Stan Wawrinka (ATP 196) en Diego Schwartzman (ATP 18) verschillende grote namen in het enkelspel. Ook David Goffin (ATP 58) is erbij. Antwerpenaar Michael Geerts (ATP 267) kreeg de laatste wildcard voor de kwalificaties.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis