© Sebastian Steveniers

Ontdek 2030 op alternatieve manier tijdens Living Luchtbal: architectuur, street en verborgen pleintjes

Luchtbal -

Tijdens het multidisciplinair festival Project Kunstwijk wordt elk jaar een wijk in het district Antwerpen in de kijker gezet. Dit jaar strijkt het festival van vrijdag tot en met zondag neer in Luchtbal. Tijdens ‘Living Luchtbal’ krijgt iedereen de kans om op een creatieve manier kennis te maken met 2030.

Drie dagen lang staat er heel wat op het programma in Luchtbal. Zo opent het festival vrijdag met een expo waarin lokale kunstenaars hun werk tentoonstellen in de foyer van jeugdhuis BLOC 2030. De tentoonstelling loopt nog verder tot maandag 31 oktober.

Het hele weekend zal een gids van Expeditie de Stad via een rondleiding de bijzondere architectuur, geschiedenis en hedendaagse charme van de wijk in de verf zetten. Zaterdag focust het festival op creativiteit bij de allerjongsten en neemt Exposed Music je mee op tour langs vier opmerkelijke performances.

Zondag wordt Kunstwijk afgesloten met een gezellig buurtfeest in BLOC 2030. De tuinzaal zorgen lokale verenigingen en buurtbewoners voor muziek. Ook Jean Bosco Safari, met onder meer Ben Crabbé achter de drums, komt feestvieren.

Meer info over het driedaags festival via deze link. (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners