©  BELGA

Uitstekende prestaties in de Champions League legt Club Brugge geen windeieren: op naar de 50 miljoen (!) euro

De uitstekende sportieve prestaties van Club Brugge in de Champions League hebben ook hun weerslag op financieel gebied. En nog geen klein beetje.

Ludo Vandewalle

LEES OOK. ‘San Simon’, de mirakelkeeper van Club Brugge: “Dit staat op nummer twee in mijn lijstje van mooiste momenten ooit”

Door de kwalificatie voor de tweede ronde van de Champions League krijgt Club straks nog eens 9,6 miljoen euro extra op de rekening gestort. Dit komt nog eens bovenop de 15,64 miljoen euro startpremie, de 5,67 miljoen bonus voor het clubcoëfficiënt en de 3,73 miljoen voor de drie zeges en het gelijke spel. Dat is al 34,64 miljoen euro.

Daarbij komen nog de inkomsten uit de tv-pot van de Champions League. De ticketverkoop werd ook niet meegerekend. Zo rekent men voor de wedstrijd in de 1/8ste finale op zo’n 1,2 miljoen euro van de ticketverkoop. En er zijn ook nog extra horeca-inkomsten.

Stilaan denkt men bij Club Brugge op zo’n 50 miljoen euro uit te komen. Daar moeten uiteraard wel nog kosten zoals spelerspremies worden van afgetrokken.

LEES OOK. Historisch! Sublieme Mignolet stuwt Club Brugge in Madrid naar 1/8ste finales van Champions League

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League