©  AP

DISCUSSIE. Keept Mignolet momenteel op het niveau van Courtois en is hij te groot voor de Belgische competitie?

Het sprookje van Club Brugge in de Champions League blijft maar duren. De landskampioen plaatste zich woensdagavond al, met nog twee poulematchen te gaan, voor de 1/8ste finales dankzij een 0-0 gelijkspel tegen Atlético Madrid. Dé held van de avond was andermaal Simon Mignolet die zich vol overgave voor elke Spaanse bal smeet en zo voor de vierde match op het kampioenenbal zijn netten schoon hield.

Van onze verslaggever kreeg Mignolet na de wedstrijd de uitzonderlijk score van 10 op 10 voor zijn magnifieke prestatie en ook andere analisten in binnen- en buitenland waren lyrisch voor de Limburgse doelman.

LEES OOK. ‘San Simon’, de mirakelkeeper van Club Brugge: “Dit staat op nummer twee in mijn lijstje van mooiste momenten ooit”

Zijn ploegmaat Hans Vanaken prees het sluitstuk van zijn team na de match en merkte op dat Mignolet eigenlijk gewoonweg te goed is voor België. Heeft de kapitein gelijk en moet Mignolet de volgende jaren weer naar een competitie hogerop mikken?

LEES OOK. Ook Spaanse kranten vol lof voor uitblinker Simon Mignolet: “Atlético stortte zich te pletter op een gele muur van 1m93”

Bij de nationale ploeg staat nu al een doelman in de goal die als de beste ter wereld wordt gezien: Thibaut Courtois. Vind je dat Mignolet met zijn prestaties in de Champions League kan tippen aan de doelman van Real Madrid? En moet Courtois volgens jou zelfs oppassen voor zijn plek in de basiself op het WK in Qatar?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal