© Universal Music

Mechelse rapper Makar scoort wereldhit met Nederlandstalig nummer

Mechelen -

Het begon als een grap en intussen heeft hij een wereldhit te pakken. De Mechelse rapper Makar weet met zijn song ‘Mood’ miljoenen luisteraars te bekoren. Opvallend: hij doet dat internationaal én in het Nederlands.

Eva De Poorter

LEES OOK. Mechelse rapper Makar (20) bouwt samen met boezemvriend aan doorbraak

Voluit heet hij Makar Barsegjan, is hij 24 jaar oud en begon hij met muziek maken als grap. Intussen is hij een geverifieerd artiest op Spotify, waar hij liefst 2,7 miljoen luisteraars per maand krijgt. Zijn nummer Mood kwam afgelopen zomer uit, en heeft op het platform intussen al meer dan 33 miljoen streams verzameld. Opvallend is dat de track voornamelijk in het Nederlands is. Nog opvallender, daarmee scoort hij niet alleen in Nederland en België, ook in Duitsland en Zwitserland staat hij in de top twintig van de nationale hitlijsten. Volgens platenlabel Universal wordt hij het vaakst beluisterd in Griekenland, Duitsland, Zwitserland, Marokko en Litouwen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een verklaring voor de plotse uitgroei van het Mechelse fenomeen? Tiktok, waar de liedjes massaal gedeeld worden en hij intussen aan 124.500 volgers zit en 3,8 miljoen likes op zijn video’s. Zijn muziek is intussen al gebruikt in 400.000 filmpjes op het platform, wat voor een immense verspreiding zorgt. Ook op Youtube wordt zijn hit druk bekeken, met bijna 12 miljoen views.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER