IN BEELD. Bewoners in Kyiv ruimen puin na regen van raketinslagen, voetgangersbrug lijkt explosie wonderwel te doorstaan

Dinsdag werden er weer explosies gesignaleerd in de omgeving van de Oekraïense hoofdstad Kyiv. Dat terwijl de stad nog haar wonden likt van de vele raketaanvallen waarmee de stad maandagochtend urenlang bestookt werd. Die lieten een spoor van vernieling achter, voornamelijk dan in het Shevchenko district in het centrum van de historische stad. Een Oekraïense reporter trok maandag na het afblazen van het luchtalarm door de straten van de getroffen buurten om de schade op te meten.

joro

Russische raketten viseerden maandag onder meer de prestigieuze glazen voetgangers- en fietsersbrug die langs het park kronkelt in het Shevchenko district. In tegenstelling tot de Krimbrug lijkt de pas in 2019 geopende brug wonderwel redelijk goed stand te hebben gehouden. Op de beelden is te zien hoe de balustrade licht beschadigd is en er hier en daar wat glas is gesneuveld, maar de structuur van de brug lijkt ongedeerd.

LEES OOK. Jonge vrouw in shock, reporter moet wegduiken en voetgangersbrug wordt geraakt: dit is het moment waarop raketten inslaan in Kyiv

Verderop in de stad zijn bewoners volop bezig met het opkuisen van kapot gesprongen ramen. Onder meer de uitbater van café Strong, gevestigd in de kelder van een klassiek pand langs het Shevchenko park liep behoorlijk wat materiële schade op.

LEES OOK. Bewijst rakettenregen van Poetin dat hij stilaan wanhopig wordt?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER