Tijdens de speeltijd deelden leden van de trekkersgroep bananen uit aan de leerlingen van De Klimmuur. © AF

Meerhoutse kinderen smullen van Fair Trade-bananen

Meerhout -

In Meerhout kunnen 750 kinderen deze week smullen van een Faire Trade-banaan. Naar aanleiding van de ‘Week van de Fair Trade’ deelt de trekkersgroep FairTradeGemeente de bananen uit in vier Meerhoutse basisscholen.

In basisschool De Klimmuur stond er de leerlingen dinsdagvoormiddag een leuke verrassing te wachten. Leden van de trekkersgroep FairTradeGemeente deelden tijdens de speeltijd bananen uit om het Fair Trade-label onder de aandacht te brengen bij de kinderen. “Het is de eerste maal dat we een dergelijke actie ondernemen, maar het leek ons de ideale manier om het Fair Trade-logo en de producten bekendheid te geven”, vertelt Jeff Wuyts. “Een banaan is erg toegankelijk en kinderen zijn een perfecte doelgroep. Enerzijds bepalen zij mee het koopgedrag van ouders en anderzijds krijgen de leerlingen op school te horen hoe bananen geteeld worden. Daarvoor werd door het nationaal secretariaat een filmpje ter beschikking gesteld van de scholen.”  

De trekkersgroep FairTradeGemeente startte de actie dinsdagmorgen op De Klimmuur in Gestel. Woensdag komen De Boomgaard en De Duizendpoot aan de beurt en donderdag sluit De KaBaZ het rijtje Meerhoutse basisscholen af. (af)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners