De Schriekse zussen Leigh en Lana Van den Acker begonnen eerder dit jaar met het het ondernemersplatform Samen Ondernemen. Intussen zijn ze toe aan hun tweede netwerkevent. © rr

Schriekse zussen Leigh (32) en Lana (28) breien in Lier vervolg aan eerste netwerkevent: “Voor diverse sectoren”

Schriek, Lier -

Na een succesvol eerste netwerkevent in Heist-op-den-Berg trekken de Schriekse zussen Leigh (32) en Lana (28) Van den Acker van Samen Ondernemen op dinsdag 25 oktober naar Club 30 in Lier. Ze nodigen er gastspreker Myriam Beeckman uit om haar expertise over zoekmachineoptimalisatie te komen delen met de aanwezige netwerkers.

Kristof Van Rompaey

Eerder dit jaar begonnen Leigh en Lana Van den Acker met hun ondernemersplatform Samen Ondernemen. De eerste editie van hun netwerkevent Samen Netwerken was een try-out in Heist-op-den-Berg. “We wilden zien of we zo’n event tot een goed einde konden brengen”, legt Lana uit. “Spannend, maar gelukkig was het een schot in de roos. Dat smaakte dus naar meer.”

De zussen willen met hun initiatief een luxenetwerkevent in een toegankelijk jasje aanbieden. Ze zijn van plan om telkens een andere locatie aan te doen, zodat hun events telkens weer fris aanvoelen en ze zelf ook eens buiten hun bekende omgeving komen. Hun volgende Samen Netwerken vindt plaats bij Club 30 in Lier. “Dat is een toffe locatie in het stadion van SK Lierse. Met het WK voetbal dat eraan komt, vonden we dat eens zo toepasselijk”, klinkt het.

Als gastspreker strikten de organisatoren Myriam Beeckman, specialist in search engine optimalisation (SEO), ofwel zoekmachineoptimalisatie. “Ze is er guru in, maar dat zijn onze woorden. Ze zou zichzelf nooit zo noemen”, vertelt Leigh al lachend. “Ze komt de netwerkers warm maken om SEO niet langer te verwaarlozen.” Lana vult aan: “We hebben zelf al een paar opleidingen bij Myriam gevolgd. We weten dus hoe waardevol haar kennis is.”

Diverse sectoren

Voor de zussen is het toegankelijke element van hun events van groot belang. “We willen ondernemers samenbrengen en dat doen we zonder winstoogmerk. Uiteindelijk helpen we onszelf ook vooruit met Samen Netwerken”, vertelt Lana. “Doordat we de ticketprijs bewust laag houden, is het event toegankelijk voor alle soorten ondernemers. Dat merk je aan de aanwezigen en dat maakt het eens zo leuk, vinden wij”, vult Leigh aan.

Verschillende van de netwerkers die er tijdens het eerste event bij waren, schreven zich opnieuw in voor het vervolg in Lier. “Een mooi teken dat ons evenement voor herhaling vatbaar was”, zegt Lana. “We mogen ook verschillende nieuwe gezichten verwelkomen. We hebben voor deze editie dus weer een fijne groep ondernemers uit diverse sectoren.”

Het event begint om 18u en duurt tot 23u. Tickets kun je bestellen via de website van Samen Ondernemen.

www.samenondernemen.be/samen-netwerken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners