Archiefbeeld. ©  Erik Vandewalle

Sluitingsprijs Putte-Kapellen zet punt achter seizoen

Dinsdag eindigt het Belgisch-Nederlands wegseizoen met de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Ook dit jaar ligt de finish in de Ertbrandstraat, aan de grens tussen België en Nederland.

Belga

“In 2019 namen we de wedstrijd over van Golazo”, aldus organisator Ben Simons, die ook de Antwerp Port Epic, Schaal Sels en Memorial Rik Van Steenbergen - Kempen Classic in zijn portefeuille heeft zitten. “De keuze om de Sluitingsprijs sinds 2018 niet meer als UCI-koers te organiseren, maar naar de nationale kalender te trekken, was een heel goede zet. Anders had deze traditiewedstrijd geen kans op overleven gehad. Het is sowieso moeilijk om op het einde van het seizoen nog een sterk, internationaal gestoffeerd deelnemersveld bijeen te krijgen.”

Voor de rest is er heel weinig veranderd. “Na al die jaren is ons parcours nog altijd hetzelfde. Met officieuze start in de Ertbrandstraat, waar de renners na enkele plaatselijke rondes zullen finishen. Ook over het deelnemersveld zijn we best tevreden: diverse profteams zullen met een delegatie naar ons afzakken”, glundert Simons. “Logisch trouwens: wie wil er niet op de erelijst staan tussen Nick Nuyens, Adrie van der Poel en Eddy Merckx?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen