©  BELGA

STVV-verdediger Robert Bauer riskeert vier speeldagen schorsing na slag aan Antwerp-spits Vincent Janssen

Het Bondsparket van de voetbalbond vraagt vier speeldagen schorsing plus een boete van 4.000 euro voor Robert Bauer na zijn rode kaart vrijdagavond op bezoek bij Antwerp. Dinsdag komt de zaak voor het Disciplinair Comité voor het profvoetbal, nadien kunnen de Duitser en STVV nog in beroep gaan.

Gunter Schoofs en Thomas Standaert

Even terugspoelen naar vrijdagavond. In minuut 38 krijgen Robert Bauer en Antwerp-spits Vincent Janssen het met elkaar aan de stok in een duel. Er wordt geduwd en getrokken langs beide kanten, maar uiteindelijk revancheert de Duitser van STVV zich met een beweging van de rechterarm. Janssen gaat neer en Bauer krijgt geel van ref Nicolas Laforge. Maar na een tussenkomst van VAR Jordi Vermeire en een beeldschermsessie verandert geel in rood. Een beslissing die het Referee Department in zijn wekelijkse toelichting op maandag steunt. Nochtans is op basis van de tv-beelden moeilijk uit te maken of de Kanarie - die een bebloede onderlip aan het duel overhield - effectief een (vuist)slag uitdeelt aan zijn tegenstander.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het bondsparket acht bewezen van wel en stelt een zware straf voor: vier speeldagen schorsing voor Bauer plus een boete van 4.000 euro. De voorwaardelijke speeldag die de polyvalente Kanarie Bauer nog had open staan na zijn rode kaart vorig seizoen in Mechelen vervalt wel, maar dat is een magere troost.

De Duitser verschijnt dinsdagnamiddag voor het Disciplinair Comité voor Profvoetbal. Pas nadat daar alle partijen gepleit hebben, weet Bauer waar hij exact aan toe is. Dan kan STVV ook beslissen of het beroep aantekent tegen die beslissing.

Mogelijk is dus pas vrijdag - na het aantekenen van eventueel beroep - echt duidelijk hoelang Bernd Hollerbach zijn speler zal moeten missen. Als Bauer effectief vier speeldagen geschorst wordt, mist hij de wedstrijden tegen Charleroi, Club Brugge, OH Leuven en Westerlo. Wordt vervolgd.  

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL