©  EPA-EFE

Voormalig werelduurrecordhouder Alex Dowsett geeft Belgen weinig kans: “Ik zie Evenepoel of Van Aert record van Ganna niet verbreken”

“Ik ga heel België van streek maken, maar momenteel zie ik Remco Evenepoel of Wout van Aert niet in staat het werelduurrecord van Ganna te verbreken”, aldus ex-recordhouder Alex Dowsett (Israel-Premier Tech).

Jens HeylenBron: Velo News

Filippo Ganna veegde afgelopen weekend het werelduurrecord van Dan Bigham van de tabellen. De Italiaan legde maar liefst 56,792 km af op één uur in het Zwitserse Grenchen. 1, 244 km meer dan Bigham, die het record eerder dit jaar afnam van Victor Campenaerts.

Dowsett, die een tijdje de snelste was in 2015, was onder de indruk van Ganna. “We weten allemaal tot wat Ganna in staat is, maar ik was erg verrast dat hij nog zoveel beter deed”, vertelt de Brit bij Velo News. “Ik dacht dat de grootte van Ganna hem meer zou belemmeren dan het geval was, maar het was geweldig om hem het tegendeel te zien bewijzen. Dit leunt aan bij de limiet van menselijke prestaties”, gaat Dowsett zijn lofzang verder.

Al ziet hij momenteel niemand beter doen dan Ganna. Ook kersvers wereldkampioen Remco Evenepoel of Wout van Aert niet. “Ik ga heel België van streek maken, maar op dit momenteel zie ik niet echt iemand zijn record scherper stellen. Wout van Aert en Remco Evenepoel zijn allebei sterke tijdrijders, maar ze hebben niet dezelfde ervaring op de piste als Ganna. Als Evenepoel zich in de nabije toekomst zou toeleggen op het baanwielrennen, dan zie ik hem vanwege zijn natuurlijk aereodynamica misschien wel iets forceren. Al is dat ook maar een wilde gok”, aldus Dowsett.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen