©  BELGA

Einde seizoen? Niet voor Thomas De Gendt: Lotto Soudal stuurt ervaren man nog naar Maleisië voor achtdaagse rittenkoers

Lotto Soudal heeft maandag zijn selectie voor de Tour de Langkawi bekendgemaakt. Daarin zitten twee landgenoten: Sylvain Moniquet (24) en Thomas De Gendt (35).

Jonas Withouck

Het is opvallend dat De Gendt nog naar Maleisië gestuurd wordt. De Oost-Vlaming dacht vorige maand (18 september) met de GP d’Isbergues al zijn laatste koers van het seizoen gereden te hebben nadat hij een week eerder de Vuelta had uitgereden.

Hoopt Lotto Soudal de degradatie uit de World Tour nog te voorkomen? Dan is het ijdele hoop. De redding is mathematisch wel nog mogelijk, maar in de praktijk is de achterstand op Team Arkéa-Samsic te groot om nog te overbruggen. Lotto Soudal staat negentiende in het klassement en zal samen met Israel-Premier Tech, TotalEnergies en Uno-X degraderen. De volgende drie jaar zal het Belgische team wel met wildcards kunnen meedoen aan de grootste koersen.

Nog bekende namen

De Tour de Langkawi is een achtdaagse rittenkoers op de Maleisische eilandengroep Langkawi. Dinsdag is de eerste rit. Het deelnemersveld oogt niet spectaculair, al staan er nog wel wat bekende namen op de startlijst: George Bennett, Rui Costa (UAE Team Emirates) en Gianni Moscon (Astana) bijvoorbeeld. Met Sander Armée (Cofidis), Lionel Taminiaux en Ayco Bastiaens (Alpecin-Deceuninck) staan er ook nog drie andere Belgen aan de start.

De volledige selectie van Lotto Soudal: Carlos Barbero, Thomas De Gendt, Jarrad Drizners, Reinardt Janse Van Rensburg, Sylvain Moniquet, Rüdiger Selig.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen