VC Geel-speelster Lien Frederickx met de knappe smash voorbij het blok van Jora Blaaser en Seija Roels. © mpics

VC Geel nu ook voorbij Vamos Stekene: “Bij momenten zag ik ons beste spel in jaren”

Na winst op de eerste speeldag bij Tongeren, het team dat hen vorig seizoen van de titel hield in nationale 2, nam NRG VC Geel afgelopen weekend de maat van het niet te onderschatten Vamos Stekene. Na een wedstrijd met bij momenten zeer mooi spel, werd het uiteindelijk 3-1. Met een zes op zes heeft de promovendus haar visitekaartje meer dan afgegeven.

mabe

“In de eerste set stond er een solide team binnen de lijnen”, zag coach Michel Mariën. “Het rendement van onze opslagen en de combinatie blok-verdediging waren uitmuntend. Misschien wel het beste wat ik van dit team de voorbije jaren gezien heb”, schuwt Mariën zijn lof niet.

Dat Geel na duidelijke winst van de eerste set zich in set twee liet verschalken, was voor Marian uiteindelijk maar een voetnoot in de partij. “Op het ogenblik dat we ook die set in handen hadden, viel hun setter uit. En zoals vaak bij zulke blessures had het team aan de overzijde, wij dus, daar meer last van dan de concurrentie. Zij maakten enkele puntjes en plots zag ik bij mijn speelsters de stress toenemen. We wilden te snel het punt maken, werden ongeduldig en vergaten de rally aan te gaan. Daardoor lieten we die set nog uit handen glippen. Maar de reactie in sets drie en vier was wat ze moest zijn. We zetten snel orde op zaken en controleerden met degelijk volleybal van een goed niveau de rest van de wedstrijd.”

Vruchten geplukt van analyses

Welke verklaring heeft Mariën zelf voor de knappe start van het seizoen? “We hadden op voorhand een degelijke analyse gemaakt van de topwedstrijden van vorig seizoen in nationale 2 en daar hebben we duidelijk de vruchten van geplukt. De overwinning op Tongeren, een team waartegen we vorig seizoen geen punt raapten, was de bevestiging dat we als groep enkele stappen hadden gezet. Al waren we daar nog niet honderd procent, het volstond om er de drie punten te pakken. Ik moet wel eerlijk toegeven: ik had deze zes op zes absoluut niet verwacht.”

Het maakt wel dat Geel nu met het nodige vertrouwen toeleeft naar het komende weekend, met verplaatsingen naar Zoersel en Zandhoven. “Dat zijn twee teams die het klappen van de zweep kennen en weten wat nodig is om een wedstrijd op dit niveau binnen te halen”, weet Mariën. “We moeten vooral zorgen dat we ons beste niveau halen en dan zien we wel wat het geeft.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal