Jeroen Eyskens (links) en Jarne Van Dyck zijn allebei op zoek naar een nieuw team. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Jeroen Eyskens en Jarne Van Dyck kijken uit naar een ploeg

Veel renners kwamen in Arendonk voor de laatste keer dit seizoen aan de start. Voor een aantal was het zelfs de laatste wegwedstrijd. De bekendste afscheidnemende renner was ongetwijfeld Iljo Keisse, die voor de start nog in de bloemetjes werd gezet. Een andere categorie is die van de renners die nog geen contract hebben voor volgend seizoen, maar nog volop zoekende zijn. Tot die categorie behoren Jeroen Eyskens en Jarne Van Dyck.

Lieven Verheyen

“Ik hoop een van de volgende weken mijn overeenkomst bij Tarteletto-Isorex te kunnen verlengen”, wist Eyskens ons te vertellen. “De deuren zijn zeker nog niet volledig gesloten. Dat stemt me hoopvol. Door veel in dienst van de ploeg te hebben gereden, heb ik mezelf wat moeten wegcijferen. Ik hoop dat dit toch ook geapprecieerd wordt in de vorm van een contractverlenging. In het andere geval zal ik een stap terug moeten zetten. Elite zc worden is zeker een optie. Ik fiets nog veel te graag om mijn tweewieler nu al aan de haak te hangen.”

De 29-jarige inwoner van Weelde was een van de Kempenaars die de kans kreeg om in eigen bekende omgeving deze UCI-wedstrijd af te haspelen. “Ik woon inderdaad op een boogscheut van hier. Eén lange weg oversteken en ik was ter plaatse. Of ik dan met de fiets naar hier ben gekomen? Neen hoor, ik moest nog genoeg kilometers fietsen. (lacht) Wat ik deze week nog wel heb gedaan: de omloop komen verkennen als opfrissing.”

Jarne Van Dyck zit ook in het ongewisse. De kans dat het Minerva Cycling Team wordt opgedoekt, is meer dan waarschijnlijk. “Die kans zit er inderdaad dik in”, is de Gelenaar realistisch. Dat is ook door de ploegleiding meegedeeld. Al wil men nog niet alle hoop opgeven en wordt er druk gezocht naar een oplossing.”

De onverwachte dood van oprichter Filip Carpentier zal ongetwijfeld een belangrijke rol hebben gespeeld in de stopzetting van de wielerploeg. “Op dat moment wisten we al dat het een moeilijk verhaal zou worden om continuïteit in de ploeg te behouden. Al kan je niemand iets kwalijk nemen. De intentie om verder te doen, was zeker aanwezig. Zo had ik ook al de bevestiging gekregen om volgend jaar te mogen blijven. Tot we in september dan de mededeling kregen dat het wielerverhaal er voor Minerva hoogstwaarschijnlijk opzat.”

De kaarten van Van Dyck liggen wel nog anders dan die van Eyskens. Hij is volgend seizoen nog belofte. “Die houvast heb ik nog. Waar ik terecht ga komen, is echter nog onduidelijk. Maar als ik me bij een goede beloftenploeg kan aansluiten, zeg ik zeker geen neen. Een stap terugzetten met de ambitie om er het jaar nadien weer een vooruit te zetten, behoort zeker ook tot de mogelijkheden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen