Witgoor-speler Senne Dewit legt de 1-0 voorbij Thomas Rosala. © mpics

Witgoor wint nog eens na drie gelijke spelen op rij: “Het was bibberen tot het eindsignaal”

Na drie opeenvolgende gelijke spelen veroverde Witgoor zaterdagavond nog eens een driepunter. Na een uitermate spannende wedstrijd, waarin de Desselaars zelfs uitliepen tot 3-0, haalden ze het uiteindelijk van Diest met 3-2. Dankzij de zege schuift Witgoor op naar de linkerkolom.

Onder impuls van de erg bedrijvige Erciyas en Schoolmeesters maakte Diest het Witgoor knap lastig in de beginfase. “Zij begonnen inderdaad beter aan de wedstrijd en dat was volledig de verdienste van die twee spelers”, weet ook trainer Wes De Ceuster. “We hebben ons wel snel hersteld en met goed voetbal konden we een paar keren gevaarlijk tegenprikken. We scoorden daarbij op twee ideale momenten.”

Na een kwartier zette Dries Hulsmans Senne Dewit op weg naar de 1-0 en net voor de pauze scoorde de Witgoorse aanvoerder zelf van ver. “De laatste weken speelden we in heel verschillende formaties”, aldus Dries Hulsmans. “Ook nu probeerden we iets nieuws en dat pakte goed uit. Mijn voorzet werd mooi afgewerkt door Senne Dewit. Op slag van rust kreeg ik de bal toegespeeld net buiten het strafschopgebied. Ik draaide, legde aan en omdat de bal een hele gekke curve maakte, verkeek de doelman zich op het schot.”

Net voor het uur zette Demba de 3-0 op het bord. Witgoor leek de schaapjes op het droge te hebben, maar nog binnen de minuut scoorde Diest de aansluitingstreffer en tien minuten voor het laatste fluitsignaal werd het zelfs nog 3-2 na een hoekschop. “We hebben het onszelf nog moeilijk gemaakt door de 4-0 of de 4-1 niet te scoren”, analyseert De Ceuster nog. “Daardoor beleefden we nog een spannende slotfase en was het bibberen tot het eindsignaal. Gelukkig hielden we stand, want na drie gelijke spelen konden we deze overwinning goed gebruiken. Bovendien zijn onze drie doelpunten een mentale opsteker voor de groep. De voorbije weken kampten we met een doelpuntenprobleem en dat was in de stilaan in de hoofden gekropen.”

Ook speler Dries Hulsmans is opgetogen na de zege. “De ganse groep is heel uitgelaten. Dat is begrijpelijk, natuurlijk”, aldus Hulsmans. “We speelden goed voetbal en liepen verdiend uit tot 3-0. Tot dan was alles goed en wel maar na onze derde treffer werd het snel 3-1 en uiteindelijk gaven we ook nog domweg de 3-2 weg. Gelukkig konden we rekenen op Yarne Arazola De Onate, die opnieuw een aantal knappe reddingen in huis had.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen